ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : İKTİBAS / Muhtelif Mevzûlar, Yazarlar, Yazılar
Okunma Sayısı: 457
Yazar: İbrahim Karataş
FETÖ VE DİNDE FESAT

FETÖ VE DİNDE FESAT15 Temmuz hain darbesinin beşinci yıldönümünde darbenin siyasi yönüyle birlikte İslam’a verdiği zararı da konuşmak yararlı olur. Diyebiliriz ki, FETÖ’yü devletine ve halkına düşman eden ve masumları gözlerini kırpmadan öldürten temel sebep manen bozulmalarıdır. Bir dini cemaat olarak kurulan FETÖ, liderlerinin zihniyetinin ve inancının bozuk olması nedeniyle bir terör örgütüne dönüştü.

Üyelerinin en büyük suçu basiretsizlikleri olup yalanı rahatça söyleyen ve bunu ibadete dönüştüren Gülen’in kendilerini uçuruma sürüklemelerini fark edememelidir. Basiretleri halen kapalı olduğu için sapıkça zihniyeti ululaştırmaya devam edip peşinden gitmeye devam ediyorlar.

Belli ki 15 Temmuz’dan da ders alamadılar. Oysa ki Allah-u alem o gün halkın tokadından da öte İlahi tokadı yiyorlardı. Allah, kendi dinini korumak için felaketler, musibetler veyahut samimi kullarını ve güçlü liderleri memur kılar ve fitneyi büyümeden önler.

FETÖ başından beri dinde fesat çıkarıyordu. Bir kere hiçbir zaman bir cemaat gibi davranmadı. Kendi grubu içerisinde ibadeti serbest bırakan, başörtüsüne füruat (ufak detay) diyen, son din İslam’ı hükmünü kaybetmiş dinlerin seviyesine indiren, kimden yetki aldıysa artık kendi kendine din düşmanlarına şefaat eden, kendini Hz. İsa ilan eden ve Hz. Peygamberden (a.s.m) üstün gören, gayrimüslimleri Müslümanlara tercih eden, haçlılara iyi diyen, kendinden olmayanı cehennemlik listesine koyan, milletin parasını, işini, geleceğini çalan, cinayet işleyen, takiyye yapıp yalanı meşrulaştıran ve daha nice dine muğayir bid’at ve küfrü dine sokmaya çalışan örgüttür FETÖ.

Oysaki yalan küfürdendir. Başkasının mesleğini, parasını vs. çalmak kul hakkıdır. Farz olanı inkâr etmek küfre sokar. Yalancı peygamberlik dinden çıkarır. Cinayet büyük günahlardandır. İslam’ı küçük düşürmek küfrün alasıdır. Bahsi geçen hiçbir düşünce ve eylemin İslam’da yeri yoktur. Başka hiçbir dini cemaat ve tarikat bu tür günahlar ve illegal fiiller işlememişti ve muhtemelen işlemeyecektir. Ancak gelin görün ki FETÖ yüzünden sadece onların değil, dinin ve tüm dindarların itibarı da zarar gördü.

Neyse ki bu dinin sahibi olan Allah fesada izin vermedi ve FETÖ’yü bir daha eski haline dönmemek üzere rezil rüsva etti. Ahiretteki halleri ne olur Allah bilir.

Şu sorunun cevabı üzerinde de düşünmeli; Eğer FETÖ başarılı olsaydı ne olurdu? FETÖ yüksek ihtimalle Dürzilik benzeri yeni bir dinin temelini atardı. Bu dinin İslam’la bir alakası olmayacak, farz ve sünnet dejenere edilecek, Hristiyanlık ve Yahudilikteki inanç ve ritüeller İslam’a dahil edilecek ve millet buna inanmaya zorlanacaktı. Karşı gelenler mutlaka ağır bedeller ödeyecekti. Ayrıca laiklik de yeni dine adapte edilecek ve laiklerden biat istenecekti. Bugünkü tavırlarına bakılınca biatı kolayca verecekleri yüksek ihtimaldir.

Allah’a şükür ki bunların hiçbiri olmadı. Sapkınca bir saltanat kurmak isteyenler ya yurtdışında yaşam mücadelesi veriyorlar, ya da hapishanelerde en edna hayatı yaşıyorlar. Tüm bu olanlar İlahi tokattır. Bu tokat er ya da geç gelecekti ve sonunda 15 Temmuz’da gelip fesatçıları dünyanın dört bir yanına dağıttı veyahut hapishanelere tıktı.

Din necattır (kurtuluştur). Dinin emir ve yasaklarını yerine getirerek iki dünyada rahat edersiniz. Dini yaşamanın yanı sıra onu korumak ve yükünü sırtlamak Müslümanların görevidir. Bir Müslüman (grup) bunları yapamıyorsa en azından dine ve inananlara saygı duymalı. Oysaki FETÖ dinin yükünü sırtlayacağına dinin sırtına binerek yükselmeye çalıştı. Hem Allah’ın dinini kullandılar hem de ona zarar verdiler. Bu yüzden gazaba uğradılar.

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: İbrahim Karataş
19-07-21
E mail: yeniakit.com
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
FETÖ VE DİNDE FESAT
Online Kişi: 20
Bu Gün: 518 || Bu Ay: 9.741 || Toplam Ziyaretçi: 2.201.513 || Toplam Tıklanma: 51.945.033