ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : İKTİBAS / Muhtelif Mevzûlar, Yazarlar, Yazılar
Okunma Sayısı: 352
Yazar: Ersin Çelik
SİYASİ CENAZENİZ HANGİ MEYHADEN KALDIRILSIN BAŞKAN BEY?

SİYASİ CENAZENİZ HANGİ MEYHADEN KALDIRILSIN BAŞKAN BEY?Zonguldak’ın Devrek ilçesinin CHP’li Belediye Başkanı Çetin Bozkurt’un dostlarıyla alkol aldığı masadan görüntüler sosyal medyaya düştü. Şarkılar, şakalaşmalar esnasında belediye başkanı sarhoşluğuna nahoşluk ekleyip masadakilere ‘beni seçmekle ne iyi ettiniz’ naraları atmış. Sözleri motamot şöyle: “Çok şanslısınız. MHP’li, AKP’li bir belediye başkanınız olsa şimdi camideydiniz.”

Video kaydı 22 saniye. CHP’nin mütedeyyin halka yanaşmak için bir süredir baskılamaya çalıştığı bilinçaltı, zaman zaman böyle açıklar veriyor. Devrek Belediye Başkanı, anlaşılan kendisini çok fazla baskılamış. Caminin karşısına meyhaneyi koymayı, kendisine oy verenlere üstünlük bahşetmeyi, kendisine oy vermeyen AK Parti ve MHP seçmenini namaz kıldıkları için ya da meyhaneye gitmedikleri için aşağılamayı tek bir cümlede başarmış başkan. Hem de 252 oy farkla yapmış bunu. Çetin Bozkurt, CHP’den girdiği 2019 yerel seçimlerinde AK Parti adayından 252 oy fazla alarak seçilmiş. Kıl payı kazandığı seçimlerde MHP adayı da 1280 oy almış. AK Parti ve MHP belediye başkan adayları ittifak yapsa, ilçede esamisi bile okunmayacak oysa. CHP’li kimliğine anlam katmak için caminin yerine meyhaneyi koyan Çetin Bozkurt, sadece AK Parti ve MHP seçmenini tahkir etmiyor. CHP seçmenine de ‘Sizin yeriniz cami değil, meyhane!’ demeye getiriyor. Fakat aynı seçmen 2014 seçimlerinde AK Parti adayını belediye başkanı seçmiş. Devrek’te yaşayan ve AK Partili olmayan bir dostum ile konuştum. “Kendisine oy verenleri ve referans olanları çok mahcup etti. CHP’liler çok rahatsız. Burası küçük bir ilçe. Herkes birbirinin yüzüne bakıyor. İçmesini bile bilmeyen bir başkanımız olduğunu gördük” dedi. Görünen o ki Devrek Belediye Başkanı, yerel seçimlere üç yıl kala kendisini ‘sandığa gömecek’ büyük bir densizliğe imza atmış durumda.

Kılıçdaroğlu FETÖ’cülerin belgeseline telif atmamış

FETÖ mensubu firari gazetecilerin 15 Temmuz darbe girişimini karartmak için çektikleri ve YouTube’da yayınlanan belgeselde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ‘darbeci’ ve ‘diktatör’ dediği sözler de yer aldı. Belgeseli izledim. FETÖ, algı mühendisliğini bir kez daha konuşturmuş. Üniformalı teröristlerin oluk oluk kan döktüğü geceye ‘tiyatro’ demek için türlü argümanları birleştirmişler. Kılıçdaroğlu’nu da belgesele konuşmuş gibi gösterip dayanaklarının siyasi söylemcisi yapmışlar. Bu kurguyu belgeselde ete kemiğe büründüren ise Deniz Baykal’a kaset kumpası kuran isimlerden Cevheri Güven. Ne ilginç bir tesadüf değil mi? Fakat daha ilginç olanı şu; Kemal Kılıçdaroğlu, FETÖ yapımı bir içerikte kendisine rol verilmesine itiraz etmedi. Eğer etseydi, yani YouTube’a ‘görüntülerim iznim dışında kullanıldı, ben böyle bir videoda yer almak istemiyorum’ diyerek ‘telif’ bildiriminde bulunsaydı en geç bir gün içinde bu lekeden arınabilirdi. ‘Orkoz’ isimli belgesel 4 gündür yayında ve görünen o ki Kemal Bey durumdan şikâyetçi olmamış. Türkiye’nin ana muhalefet partisi lideri YouTube’a kendisiyle ilgili ve üstelik terör örgütü iltisaklı bir içerik hakkında başvursa bir iki saatte geri dönüş alırdı. Anlaşılan böyle bir başvuru da olmamış. 17 Temmuz saat 17.00’ye kadar CHP kanadından açıklama yapılmadığına göre Kemal Bey durumdan rahatsız değil.

Meydanların 15 yaşındaki dili Ahmet

15 Temmuz’un beşinci yılında Zeytinburnu’ndaydık. Gazeteci arkadaşlarım İsmail Kılıçarslan ve Kenan Kıran ile birlikte Zeytinburnu 15 Temmuz Meydanı’nda ‘Destanın Uyanışı’ başlıklı panelde dilimiz döndüğünce o bitmeyen geceyi anlatmaya çalıştık. Fakat beni başka bir sahne etkiledi. Medyan neredeyse taşmak üzereydi. Ellerde Türk bayrakları, genç-yaşlı yüzlerce insan toplanmıştı. Zeytinburnu Belediye Başkan Yardımcısı Sertaç Güleç’e meydana ‘15 Temmuz’ adının verilme nedenini sordum. Zeytinburnu halkı darbe girişimini duyunca burada buluşmuş. Darbeye direnmenin ilk ‘sivil kararları’ burada alınmış. Büyük ölçüde de sahilden havaalanına gitmişler. Ardından 28 günlük nöbet de burada tutulmuş. Belediye Başkanı Ömer Arısoy konuşmasında ‘Gazi Meydan’ ifadesini kullandı. Neden gazi? Onu da öğrendim. Meydanda bir çatışma olmamış. Fakat burada toplanıp gittikleri yerlerde FETÖ’cülerin açtıkları ateşle yaralanıp gazi olan çok sayıda Zeytinburnulu varmış. Meydanlar kendilerine yüklenen anlamlar ile bütünleşirler. Yüklenen anlamı da yaşatırlar. Giderayak sohbet ettiğim 15 yaşındaki Ahmet kardeşimize neden burada olduğunu sordum. Anne-babası beş yıl önce tutulan tüm nöbetlere getirmiş Ahmet’i. Bir aylarını gece-gündüz meydanda geçirmişler. ‘Annemler bu akşam gelemedi. Beni gönderdiler’ dedi. Meydanların dili olsa da konuşsa derler ya hani. Ahmet o gece on yaşındaydı. Bugün ise Zeytinburnu 15 Temmuz Meydanı’nın dili, hali, ruhu olarak kocaman delikanlı olmuştu.

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: Ersin Çelik
18-07-21
E mail: yenisafak.com
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
SİYASİ CENAZENİZ HANGİ MEYHADEN KALDIRILSIN BAŞKAN BEY?
Online Kişi: 19
Bu Gün: 600 || Bu Ay: 9.823 || Toplam Ziyaretçi: 2.201.653 || Toplam Tıklanma: 51.946.684