ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : DÜNYADA NELER OLUYOR / AVRUPA
Okunma Sayısı: 479
Yazar: Rahim Er
AVRUPA, DARBEYLE TANIŞIYOR

"CRI-Ordulararası Düşünce Topluluğu" mensubu 16 emekli asker, 14 Nisan’da Fransa Millî Meclisine bir dosya gönderdi. Dosyada İslâmcılığa ve Fransa’nın parçalanma tehlikesine karşı dünya çapında bir strateji geliştirilmesi talep ediliyordu. İsteğin özü şöyle:

-Bize ve Avrupa’ya karşı hibrit bir savaş ilân edildi. Bu, çok yönlü bir harp! İç savaş iyi olan ihtimaldir. Daha kötüsü, istikbalimizi karartacak merhametsiz bir mağlubiyettir. Bu muharebeyi kazanmak için psikolojik, sosyolojik, manevî, eğitim, hukukî ve cezaî tedbirler almalıyız.

Bugün artık bir muhtıranın ön sözü sayılabilecek -herhâlde- hâkî kapaklı dosyada Fransa’ya ve AB’ye kimin melez bir savaş açtığı açıklanmıyor. Ancak; haber, Fransa adına korkunçtur; iç savaş veya bundan da beteri Fransa’nın geleceğini karartacak ağır bir mağlubiyet.

Bu çıkışın can sıkıntısı daha geçmemişti ki bir hafta sonra 21 Nisan’da bu defa bir e-Muhtıra geldi. Tabii ortalık karıştı. 20 kadar emekli general ve emekli ve muvazzaf subaylardan mürekkep bin asker, "Valerus Actuelles" adlı internet sitesinde "açık mektup" başlığı altında bir bildiri neşrettiler. İmza sayısı, daha sonra 9 bine yaklaştı. Bu e-Muhtıra’nın da özü şudur:

-İslâmcılık ve banliyölerde yaşananlar, Fransa’da sosyal bölünmeye yol açmıştır. Ülkede giderek artan bir kargaşa müşahede edilmektedir. Cumhurbaşkanı Macron, şayet bu kaosu engelleyemezse iç savaş kaçınılmazdır!

Bu iddialar ne kadar doğrudur?

Macron Paris’i, Müslümanlar aleyhine alınan -akıl tutulması- önceki tedbirlere ilaveten 18 yaş altındaki Müslümanların başörtüsü kullanma hürriyetlerini de bu yakında ortadan kaldırdı Adı geçen devlet, bu mevzuda o kadar ileri gitmiştir ki haddini aşarak "Fransa İslâmiyeti" diye bir projeyi hayata geçirme işgüzarlığındadır. Ne var ki gözlerini İslâm nefreti bürümüş o uygar Fransızlar, vaktiyle hayvan niyetine Afrika’dan getirip köle yaptıkları veya sömürgelerinden gelmiş insanların şimdilerde vatandaşları olan nesillerinin İslamiyet’i yaşama haklarını ellerinden almak için asılsız gerekçeler tezgâhlamaktalar. Müslümanların dinlerini yaşamalarına "İslâmcılık" diyerek ideolojik anlam yüklemeye çalışılıyor. Eğer samimilerse bu iki problem çok kolay çözülür. Müslümanların dinlerini yaşamalarına karışmayacaklar, kenar semt sakinlerine de insanca muamele edecekler. Bunlar yapılmadığı hâlde Dosyacıları, Muhtıracılar takip etmiştir. Fransa Genelkurmay Başkanı e-Muhtıra verenlerin cezalandırılacağını açıkladı. Mösyö Macron, adaletten taviz vererek masum insanlara zulmü reva gören kararlarının kendisine baskı yapanları tatmin etmediğini acaba anlayabildi mi?

Fransa’da ve tabiatıyla dünyada bu alışılmadık çıkışlar konuşulurken daha beter bir haber Almanya’da infilak etti. Berlin’de yayınlanan Der Tagersspigel adlı gazete, Mayıs 2021’in hemen başında pekâlâ "darbe teşebbüsü" denebilecek bir örgütlenmeye ayna tuttu. "Emekli ve Eski Askerler Grubu" adlı topluluk, "Telegram" üzerinden örgütlenmişler. Sayıları, 13 bin kişi. İçinde bulundukları eyleme Alman aşırı sağ partisi Alternative Fur Deustchland, destek verdiği gibi Almanya’yı yeniden 1937 hudutlarına kavuşturmak isteyen monarşi taraftarı ve yine aşırı sağcı "Reichbürger" hareketi de işin içinde. Planları şu: "Korona tedbirlerine karşı sokak gösterileri yapanların arasına sızarak Merkel Hükûmeti’ni devirmek!" Emniyet, yazışmalarda şu cümleleri tespit etmiş bulunuyor. "Alman halkını korumaya and içtik. Halkımızın şimdi bize ihtiyacı var. Bu hükûmeti devirmemiz gerekiyor!" "Harbe gitmiyoruz, harbin tam ortasındayız. Başkenti kuşatıp sonuna kadar savaşmalıyız!"

Muhtıracı Alman askerlerinin esin kaynağı ise Hollanda. Failler, ocak ayındaki Telegram yazışmalarında koronavirüs tedbirlerine karşı Hollanda’da yapılan sokak gösterilerini örnek aldıklarını yazmışlar.

Almanya da bu densizliğe karşı cezaî müeyyideleri uyguluyor.

Şu naklettiklerimiz, okuyanlara muhakkak bizdeki darbeleri, hele 28 Şubat’ı ve bilhassa 4 Nisan Muhtırası’nı hatırlatmıştır. Almanya’da mayıs ayında ortaya çıkarılan darbe teşebbüsünün ilham kaynağı Hollanda’daki korona aleyhtarı gösteriler ise muhtemeldir ki bizdeki 104 amiral çıkışı da aynı kaynaklıdır. "Montrö" vs. derken kullanılmış olabilirler.

Fransa ve Avrupa’ya hibrit yani melez savaş açıldığına dair iddia üzerinde durulmaya değerdir. Bu savaşı açan kim, kimler? Burası çok öneli.

Her ne hâl ise; Avrupa, artık üç mühim merkezden darbe ile tanışmıştır. Öyle ki Fransa’da e-Muhtıra için 21 Nisan’ın seçilmesi bile atıftır. Ordu, 21 Nisan 1961’de Cezayir’de Cumhurbaşkanı De Gaulle’e muvaffak olamadığı bir darbe yapmıştı.

Acaba sırada ABD de var mıdır?

Hayır, asla! Denemez. Zira; Cezayir misali çok istisnaidir. Düne kadar Avrupa içinde "hayır, asla!" deniyordu. Ama oluyormuş. Yarın bir de görülür ki Mr. Biden’ın masasına da "artık yeter, bütün müttefiklerimizle kötü olduk!" diye bir yazılı metin konabilir. Anketlere göre bugün Türkiye’de halkın yüzde 94,5’i ABD’nin müttefik olmadığı inancında.

Farkında olunmalı; Covid-19’un etkileri darbelere kadar uzandı.

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: Rahim Er
06-05-21
E mail: turkiyegazetesi.com.tr
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
AVRUPA, DARBEYLE TANIŞIYOR
Online Kişi: 28
Bu Gün: 176 || Bu Ay: 4.730 || Toplam Ziyaretçi: 2.212.615 || Toplam Tıklanma: 52.078.726