ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : İKTİBAS / Muhtelif Mevzûlar, Yazarlar, Yazılar
Okunma Sayısı: 2619
Yazar: Alper Tuna
MÜSLÜMANLARDAN NEFRET EDEN MÜSLÜMANLAR

MÜSLÜMANLARDAN NEFRET EDEN MÜSLÜMANLARNa­sıl olur! Müm­kün mü? Ma­ale­sef müm­kün ve ta­rih­te de ör­nek­le­ri var.

Özel­lik­le Pa­ri­s’­te ya­şa­nan son olay­lar­dan son­ra ya­zı­lan ma­ka­le, ya­pı­lan açık­la­ma ve sos­yal med­ya plat­form­la­rın­da sarf edi­len söz­le­re bak­ma­nız üst­te ki cüm­le­yi doğ­ru­la­ya­bil­mek için ye­ter­li­dir.

Müs­lü­man­la­rın yer­yü­zün­de ya­şa­dık­la­rı ma­lum acı­lar yü­zün­den al­dık­la­rı ya da mec­bur kal­dık­la­rı ta­vır­lar yü­zün­den ka­fir­ler ta­ra­fın­dan de­ğil Müs­lü­man­lar ta­ra­fın­dan şid­det­li eleş­ti­ri­le­re ma­ruz kal­ma­la­rı­nın al­tın­da ya­tan zi­hin ya­pı­sı­na bak­mak zo­run­da­yız.

Ne­yi dü­şü­nüp ne­yi iş­le­dik­le­ri bi­li­nen çev­re­le­rin, söz ko­nu­su Müs­lü­man­la­rın al­ma­sı ge­re­ken ta­vır­lar, ey­lem­ler ol­du­ğun­da na­sıl­da do­zu aş­tık­la­rı­nı, na­sıl­da za­lim­le­rin ek­me­ği­ne yağ sü­ren açık­la­ma­lar yap­tık­la­rı­nı, na­sıl­da Müs­lü­man­lar ara­sın­da iğ­re­ti dur­duk­la­rı­nı gör­mek du­ru­mun­da­yız.

Bu ro­man­tik hü­ma­nist­le­re sor­mak is­ti­yo­rum: Üze­rin­de bin bir tür­lü acı­lar de­ne­nen bu in­san­lar, ne ya­par­lar­sa siz mem­nun olur­su­nuz?

Su­fi olup dün­ya­dan eli­ni aya­ğı­nı çe­ker­ler, ah­mak ko­yun sü­rü­sü ta­nım­la­ma­la­rı­na ma­ruz ka­lır­lar.

Ra­di­kal olup dün­ya­yı de­ğiş­tir­me­yi he­def­ler­ler, bı­ra­kın ey­lem­le­ri­ni, yap­tık­la­rı her açık­la­ma­yı te­rör kap­sa­mın­da anar­lar.

Af­ga­nis­tan, Çe­çe­nis­tan gi­bi böl­ge­ler­de iş­gal­ci­le­re kar­şı di­şiy­le, tır­na­ğıy­la, tüm tek­no­lo­jik im­kân­lar­dan yok­sun mü­ca­de­le eder­ler, yap­tık­la­rı her şey aşı­rı­lık olur.

Ta­mam der­ler. Mı­sı­r’­da ol­du­ğu gi­bi de­mok­ra­tik yol­lar­la bir şey­ler ya­pa­lım. Dar­be­ci­ler­den ön­ce, hiçbir şe­yi be­ğen­me­yen bu komp­leks­li gü­ruh­tan izan­sız eleş­ti­ri­ler alır­lar.

Ra­sul SA­V’­ın me­to­du üze­re İs­la­mi bir yö­ne­tim için mü­ca­de­le ede­lim der­ler, "ola­maz" der bi­ri­le­ri "He­nüz çok er­ken."

Ta­ma­men Vah­ye dö­ne­lim, her şe­yi re­set­le­ye­lim der­ler. Ol­maz der bi­ri­le­ri ge­ri­ci­lik olur.

Ta­mam der­ler. Öy­ley­se mo­dern bir yo­ru­ma gi­de­lim, ça­ğa uy­gun bir form bu­la­lım. Yok der bi­ri­le­ri ba­tı­lı fi­kir­le­re öy­kün­müş olu­ruz.

Ki­mi­le­ri psi­ko­lo­ji, fel­se­fe, sos­yo­lo­ji bil­me­mek­le suç­lar Müs­lü­man­la­rı. Ga­rip ama ki­mi­le­ri de psi­ko­lo­ji, fel­se­fe ve sos­yo­lo­ji­ye dal­mak­la.

Ki­mi­le­ri ka­der­ci­lik­le, otu­rup sey­ret­mek­le suç­lar Müs­lü­ma­n’­ı, ki­mi za­li­min ya­ka­sı­nı top­la­ma­ya ça­lı­şır­ken ka­de­re kar­şı gel­mek­le.

Ki­mi ede­bi­yat ve sa­nat­tan an­la­ma­dı­ğı nok­ta­sın­da eleş­tir­ken, ki­mi de ede­bi­yat par­ça­la­mak­la suç­lar Müs­lü­ma­n’­ı. Ço­ğal­ta­bi­li­riz...

Yer­yü­zün­de ca­nı, ma­lı, ır­zı, hay­si­ye­ti, evi, yur­du ya­ni her şe­yiy­le ade­ta de­ne­me tah­ta­sı­na çev­ril­miş, üze­rin­de uy­gu­lan­ma­dık zu­lüm bı­ra­kıl­ma­yan bu in­san­lar top­lu­lu­ğu­na, dü­şe kal­ka bir şey­ler yap­ma­ya ça­lı­şan bu üm­me­te, ya­ni bi­ze, ya­ni he­pi­mi­ze kar­şı iş­le­nen bun­ca zu­lüm, iş­gal, sö­mü­rü, sal­dı­rı yet­me­di de­mek ki, acı­la­rı­mı­zın üs­tü­ne kre­ma ol­sun di­ye şim­di de Müs­lü­man­lar­dan ol­du­ğu­nu ifa­de eden­le­rin zul­mü­ne ma­ruz kal­mak­ta­yız.

Özel­lik­le otur­du­ğu yer­den bı­ra­kın şe­hir­le­ri, ül­ke­le­ri dün­ya­yı ye­ni­den yı­kıp ku­ran­la­ra ses­le­ni­yo­rum!

(Ay­nı acı­la­ra ma­ruz kal­maz­sı­nız İn­şa­al­lah) Bu ka­dar yo­ğun­luk­lu dram­la­rı bi­re­bir ya­şa­mış ol­say­dı­nız ne ya­par, ne gi­bi ey­lem­ler or­ta­ya ko­yar, na­sıl dav­ra­nış­lar ser­gi­ler­di­niz? Cü­re­ti­mi ma­zur gö­rün. Al­lah için gö­zü­nü­zün önün­de evi­niz yı­kıl­sa, vah­şi hay­van­lar sü­rü­sü ai­le­ni­ze sal­dır­sa tep­ki­niz ne olur­du? (Rab­bim siz­le­ri ve tüm in­san­lı­ğı ko­ru­sun bu ağır im­ti­han­lar­dan) Em­pa­ti­ miy­di ney­di, bir kı­sır ta­nı­mı­nız var­dı si­zin! Ben o kı­sır ta­nı­ma ­da ra­zı­yım. Ha­di on­dan bi­raz de­ne­yin ba­ka­lım. Na­sıl so­nuç­la­ra va­ra­cak­sı­nız? Mez­hep, meş­rep ve bil­cüm­le ben­zer­le­ri­nin za­vi­ye­sin­den de­ğil, te­me­li çok de­rin­lik­li fel­se­fe­le­re da­ya­nan ba­kış­lar­ da bek­le­mi­yo­rum. Sa­de­ce in­san ola­bil­mek da­hi bu so­ru­nun ce­va­bı­nı net ola­rak ver­me­ye ye­te­cek­tir.

Ay­rı­ca bu; salt Al­lah için bir uya­rı­dır. Baş­ka bir ama­ca hiz­met et­me ni­ye­ti ol­ma­dı­ğı­nı Âlem­le­rin Sa­hi­bi­ni Şa­hit ede­rek söy­lü­yo­rum.

Ne di­yor­su­nuz ey in­san­lar! Ve ey Müs­lü­man­la­rın doğ­ru ve ya yan­lış her sö­zü, her ey­le­mi­ne bir kulp ta­kan Müs­lü­man­lar! Ne de­me­ye ge­ti­ri­yor­su­nuz? Dü­şü­nün ki, yer­yü­zün­de bir in­san, bir top­lu­luk, bir top­lum var ol­ma­ya ça­lı­şı­yor ve on­la­rın sa­vaş­ma­sı suç-otur­ma­sı suç, söy­le­mi suç-ey­le­mi suç, ko­nuş­ma­sı suç-sus­ma­sı suç, dü­şün­me­si-üret­me­si suç ay­rı­ca dü­şün­me­me­si de suç, ağ­la­ma­sı suç-gül­me­si suç... Uzat­ma­ya­lım ya­ni her şey­le­ri evet her şey­le­ri suç.

As­lın­da ağ­zı­nız­daki bak­la­yı çı­ka­rır­sa­nız ra­hat ede­bi­lir­si­niz bel­ki! Kı­sa­ca: “Ya­şa­ma­nız, ne­fes al­ma­nız su­ç”  di­ye iti­raf edin ba­ri­de bit­sin bu sor­gu­la­ma. Ve her­kes ne­yin ne ol­du­ğu­nu bil­sin. Töv­be edin ve çe­ki­lin maz­lum­la­rın önün­den. İşi­ni­ze ba­kın ama sa­nı­rım baş­ka işi­niz yok. Tek hü­ne­ri­niz ka­fir­le­ri piş­kin piş­kin gül­dü­re­cek izan­sız eleş­ti­ri­ler yap­mak. Müs­lü­man, müs­lü­man­dan nef­ret edi­yor­sa, za­ten düş­ma­na ha­cet kal­ma­mış de­mek­tir.

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: Alper Tuna
12-01-15
E mail: gazetevahdet.com
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
MÜSLÜMANLARDAN NEFRET EDEN MÜSLÜMANLAR
Online Kişi: 16
Bu Gün: 192 || Bu Ay: 4.539 || Toplam Ziyaretçi: 2.234.495 || Toplam Tıklanma: 52.287.615