ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : İKTİBAS / Muhtelif Mevzûlar, Yazarlar, Yazılar
Okunma Sayısı: 2362
Yazar: Ali Nur Kutlu
CHP'LİLERİN BİLMEDİĞİ 5 ŞEY

CHP'LİLERİN BİLMEDİĞİ 5 ŞEYCHP'li, tarihi bilmez

Osmanlı tarihini nasıl okuyacağını bilemez. Fatih’in İstanbul’u fethi ile övünse, acaba bu Vahdettin’e kadar uzanıp Atatürk’e zarar verir mi diye endişe duyar. Osmanlı’nın tarihini Kanuni’den sonra bilmez, sonra ülke işgal edilmiş sanır, Abdülhamid’i de Mısır Hidivi bildiğinden, sahiplenmez. Cumhuriyeti Atatürk’ün Samsun’a çıkışıyla başlatır, 10 Kasım’da ölümüyle sona erdirir. İnönü dönemini nedense pas geçer doğrudan Ecevit dönemine bağlanır. Zaten sonra cumhuriyetin elden gittiğini, hep irticanın geldiğini düşünür.

CHP’li fikir özürlüğünü bilmez

Gereksiz bulur, bir sürü fikrin ortalık yerde konuşulmasını gereksiz ve fazlalık bulur. Hatta CHP’nin ekonomi kurmayları bu fikir bolluğunun enflasyonu tetiklediğini düşünür. Tek parti gibi, tek fikir olmasının daha faydalı olacağını düşünürler. Her farklı düşüncenin cumhuriyetin kazanımlarını zedelediğini, altı okun köküne kibrit suyu döktüğünü düşünürler. Bu arada altı okun unutulduğunu fark etmezler.

CHP dindarlığı bilmez

CHP, Avrupa’nın engizisyona gösterdiği tepki ile Marks’ın “din afyondur” ilkesini birleştirip, dine ve dini kaynaklı her şeye karşı durur. Atatürk ve sonra İnönü dönemindeki yasakların temel felsefesi bu iki fikre dayanır. Bu nedenle cami, tekke ve medreselerin bir kısmını kapatıp, bir kısmını ahır yapıp, bir kısmını da sattılar. Tarihte bazı CHP üyeleri refleks olarak, “Hay Allah” dediği için irticacı diye partiden ihraç edilmişti. Uzun yıllar “irtica” kavramı CHP’nin tüzüğünde ve 5 yıllık kalkınma planlarında ilk sırada yer almıştır.

CHP müziği bilmez

İsmet İnönü’nün tek adam iktidarında Batılılaşma öylesine zıvanadan çıkmıştı ki Batı Müziği dışında tüm müzik türleri yasaklanmıştı. Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, Tasavvuf Müziği söylemek ve çalmak yasaktı.

TBMM çatısı altında bu müzikler o kadar uzun süre yasaklandı ki, en son 2005 yılında Bülent Arınç Meclis Başkanı olduğu zaman bu müzikler icra edilince yasak delinmiş oldu. CHP müziği yasaklayan parti olarak tarihe geçtiğini bilmez bile. En çok da inşaat işçilerinin bedduasını almıştır, onlara bile tuğla taşırken türkü söylemelerini yasaklamıştı çavuşları.

CHP iktidar kavramını bilmez

Eskiden çok iyiydi demokrasi, tek parti vardı hep ona oy verilirdi diye düşünürler. 1950 yılında iktidardan düştükten sonra 27 Mayıs’ta ancak darbeyle fikirleri iktidara geldi. Ecevit klasik CHP söyleminden çıkmasaydı onun iktidarını da göremeyeceklerdi. 1970 sonrasında sanki onlara muhalefet olma emrolunmuş gibi hiç iktidar olmayı düşünmediler. Akıllarına tek başına iktidar olma fikri geldiklerinde irkilirler. O yüzden hiç projeleri ve iktidarda ne yapacaklarına dair fikirleri yoktur. Hep muhalif olmayı ve hep muhalefette kalmayı başarı sanırlar. Seçimlerde ana muhalefet olmak en büyük hedefleridir.

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: Ali Nur Kutlu
12-12-14
E mail: yenisafak.com.tr
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
CHP'LİLERİN BİLMEDİĞİ 5 ŞEY
Online Kişi: 12
Bu Gün: 483 || Bu Ay: 4.291 || Toplam Ziyaretçi: 2.234.135 || Toplam Tıklanma: 52.284.961