ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : İKTİBAS / Muhtelif Mevzûlar, Yazarlar, Yazılar
Okunma Sayısı: 2321
Yazar: Ali Nur Kutlu
SEN KURTTAN DAHA HIZLI KOŞ!

SEN KURTTAN DAHA HIZLI KOŞ!Büyük bir ağacın etrafında bir adamı kurt kovalıyormuş. Adam peşinden koşan kurttan kurtulmak için koşuyor, kurt da adamı yakalayıp ısırmak için peşindeymiş. Bu koşturmacayı gören bir yaşlı bilge şöyle seslenmiş, “Sen daha güçlüsün, kurttan o kadar hızlı koş ki sen onu kovalamaya başla”. Adam bu öğüdü dinleyip büyük ağacın etrafında daha hızlı koşmaya başlayınca, bir süre sonra kurdun arkasına gelmiş ve o, kurdu kovalamaya başlamış.

Çözüm sürecinde hükümeti sürekli eleştiren, sürekli açığını arayan ve köşeye sıkıştırmaya çalışan kesimler var. PKK’nın dağ kadrosunun bir hesabı, derin PKK’nın ayrı hesabı, BDP, HDP ve Kürt siyasetçilerinin ayrı hesabı, Paralel Devlet’in ayrı, derin devletin ayrı, uluslar arası güçlerin ayrı hesapları var.

Hükümeti bir değil, onlarca kurt kovalıyor aslında. Hepsi kendi çıkarı için hükümetten bir parça koparmaya çalışıyor. Kobani’yi bahane edip şantaj yapmaya kalkandan tutun da, PKK’ya doğrudan silah göndermeye kadar her türlü diş gösteren kurt var. Hükümet de bu dişler ısırmasın diye kaçıyor.

Hükümet neden kurt tarafından kovalanan adam durumunda ki? Cumhuriyet tarihinin en güçlü hükümetlerinden biri. Bugüne kadar gelmiş hükümetler içinde en reformcu ve yenilikçi olanı. Kürt, Türk, Arap ayrımı yapmayacak kadar etnik temelli siyaseti reddeden ve buna fikri olarak çok uzak olan bir siyasi oluşum. Hükümeti yöneten muhafazakar ekip İslam’ın ırkçılığı yasakladığını küçüklüğünden beri bilir. Hükümetin kendini kovalayan çevrelerden daha saygın niteliklere, daha pozitif güçlere sahip olduğunu onlarca örnekle anlatabilirim.

Peki neden onların sesi daha çok çıkıyor, sanki hükümet üzerine düşeni yapmıyor algısı altında eziliyor ki? Şehirleri yakan onlar, güvenliği tehdit eden onlar, silahlı grupları aktif olan onlar, yabancı güçlerden destek alan, manipülasyonuna açık olan onlar, birçok kişinin ölmesine neden olan çağrıları yapan onlar, yani ısırmak isteyen kurt onlar.

Kobani olaylarında kırktan fazla insanımız ölünce, hükümet ilk defa elini masaya vurdu. Şiddeti körükleyen HDP’nin suçlu olduğunu ve çözüm sürecini tıkadığını ilan etti. Yani ilk defa savunmadan çıktı ve hücuma geçmek için koşmaya başladı.

Hükümetin elindeki güçler ve Kürt sorunu konusundaki özgürlükçü yaklaşımı, onu kendini kovalayan bütün kurtlardan daha güçlü kılıyor. Alevi sorunu, Kürt sorunu, özgürlükler konusu, demokratikleşme konusunda bu ülkede Ak Parti’den daha ileri sözler kim etti şimdiye kadar?

Cumhurbaşkanlığı Sarayı, Validebağ Korusu, Soma zeytinliklerini bahane edip, hükümeti dünya medyasında mahkum etmeye çalışan ahlaksız bir kesim var. Bu kesime kızarak, bağırarak, onların ne kadar ahlaksız olduğunu anlatarak, yani kurtlar ısırmasın diye kaçarak bir yere varamayız. Daha güçlü bir iletişimle, daha güçlü bir siyasetle, daha güçlü bir medya ile ve herkesten önce daha güçlü özgürleşme hamleleriyle çok hızlı koşmalı.

Sen daha akıllısın, daha güçlüsün kurttan hızlı koş ve kurdu sen kovala.

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: Ali Nur Kutlu
15-11-14
E mail: yenisafak.com.tr
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
SEN KURTTAN DAHA HIZLI KOŞ!
Online Kişi: 6
Bu Gün: 60 || Bu Ay: 4.974 || Toplam Ziyaretçi: 2.235.148 || Toplam Tıklanma: 52.293.482