ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : İKTİBAS / Muhtelif Mevzûlar, Yazarlar, Yazılar
Okunma Sayısı: 2854
Yazar: Sevda Türküsev
Buna 'SINIRSIZ HADSİZLİK' denir!

Gün geçmiyor ki, biri çıkmasın ve ha bire hakaret etmesin. Yıllarca milletin başına çıkardığı, saygı duyduğu, kendinden bildiği sanatçıların ulu orta küfür edercesine söylemleri 'nefret suçu' değil de nedir?

Bu başörtülüler size ne yaptılar Allah aşkınıza!

Millet başörtüsünü başına örtüyor, sizin beyninizde bir başörtüsü saplantısı çakılmış kalmış!

Size bu zamana kadar kim 'kapanın' dedi!

Kim gelip sizin oranızı buranızı örttü!

Başörtülülere yıllarca 'öcü' dediniz de hangi başörtülü sizin dekoltenizi kapatmanız için ikna odaları kurdu?

Bu ülkede insan hakları ve inanç özgürlüklerine yasaklar ve müdahale deyince akla gelenler, hep dindar insanlara ve tesettürlülere yapılan zulüm değil mi?

Milletin karşısına sanatçı olarak çıkıp, milletin seçtiklerine 'ÖKÜZ' diyecek kadar kendini kaf dağında görmek ama aslen bu kadar küçülmek ne ara tarzınız oldu?! Bırakın milletin seçtiklerine 'öküz' demeyi, bir sanatçı olarak, bir insan olarak bu hakareti yapmak ne demek?

Evet, kimden söz ettiğimi anlıyorsunuz; SEZEN AKSU…

Öncelikle kimsenin sanatına lafımız yok! Sezen Aksu'nun şarkıları güzel mi güzel… Lakin bunca güzel şarkıyı yapan bir insanın bilinçaltından ve karakterinden çıkan o cümleler çok kötü…

Sezen Aksu, sahnede 'Bizi örteceğinize kendi nefsinizi terbiye edin öküzler!' diyor ve bununla da yetinmiyor; 'Yüzde 50'nizin sesi çıkmıyor, çığlık atın!' diyerek hayranlarına veriyor coşkuyu… Kendisini 'RTÜK var!' diye uyaran Mustafa Ceceli'ye 'Koymuşum RTÜK'üne…' diyor.

Ne tarafından baksanız iğrenç ötesi bir durum… Tabi aldığı tepkilerden sonra ya da kendine geldikten sonra, kafasına dank edince bir açıklama yapıp 'sınırsız özgürlük' diyerek kıvırmaya çalıştı.

Buna 'sınırsız özgürlük' değil 'SINIRSIZ HADSİZLİK' denir!

Bu tipler maalesef bir noktaya takılırlar ve her şeye o noktadan bakarlar. Günlerdir ortaöğretimde başörtüsü yasağının kalkmasını konuşuyoruz. Ama bu tipler bir yasağın kalkmasını değil sanki bir yasağın geldiği algısıyla oraya buraya saldırıyorlar. Tarzları bu ve her zaman böyle yapıyorlar.

Ortada 'baş örtme' gibi bir zorunluluk varmış algısı içindeler. Biz yazmaktan söylemekten yorulduk fakat bunlar anlamamak için adeta direniyorlar.

Madem bu çocukları bu kadar düşünüyorsunuz, televizyonlarda nerdeyse her dizide, her reklamda, her yarışma programında resmen çocuk istismarı var ve sizin bunların bir tanesine bile sesiniz çıkmıyor. Sesiniz çıkmadığı gibi birde üstüne birçok sanatçı bu programlarda jüri üyesi oluyor. Kendileri binlerce liraları ceplerine indirip çoluk çocuğun zihinsel ve hayal dünyasını alt üst edip arkalarını dönüp gidiyorlar. Kendi çocuklarını ne reklamlarda oynatırlar nede böyle yarışma programlarında yarıştırırlar ne de dizilerde oynatırlar. Fakat milletin çocuklarını buralara yönlendirmekten çekinmezler.

Bu ülkede ayı oynatmak yasak ama çocuk oynatmak yasak değil!!!

Hayvanları korumak ve hayvan istismarını önlemek adına ayı oynatmak yasaklandı ama insan cinsinin en masum en günahsız yaşlarındaki o tertemiz çocukları oynatmak yasak değil…

Evet, Madem çocukları bu kadar düşünüyorsunuz o halde yaşından büyük kıyafetlerle, makyajlarla, ortamlarla çocukların kullanılmalarına ve istismar edilmesine de karşı çıkın!

Ayrıca 'hayvan hakları' diye bağıranlar neredeler? Birilerine hayvan cinsleriyle hakaret etmek hayvanları küçümsemek değil mi? Bir insana 'öküz' demek ne demek? Tüm hayvanların insanlığa yararı vardır, hayvan ismiyle hakaret etmek insanlığa mı sığar? Sonra çık 'hayvan hakları' de dur… Bunlar ne yaptıklarını dahi bilmeden oraya buraya bilinçsizce sallıyorlar.

Sezen Aksu'nun söyledikleri ne insani, ne vicdani nede ahlaki olarak kabul edilemez. Kendisi ve onun gibilerin bu ülkenin inançlarına, inançlarını yaşamak isteyenlere ve çocuklarına bunları öğretmek alıştırmak isteyenlere hakaret etme hakları yok!

Kaldı ki, başörtüsü okullarda zorunlu hale gelmiyor.

İsteyen örter istemeyen örtmez.

Aynı kendilerinin yaptığı gibi 'isteyen açar, istemeyen açmaz!'

Kendileri istedikleri yerlerini istedikleri kadar açıyorlar diye milletin tamamı da mı açacak arkadaş! Maşallah isteyenin istediği kadar açmasına alkış tutarlar ama isteyenin istediği kadar kapatmasına 'öküz' diyecek kadar kendilerini kaybederler. 'Sınırsız özgürlük' varsa o halde susun oturun yerinizde. O sınırsız özgürlük kavramının içine insanların kendi doğurdukları evlatlarını istedikleri gibi yetiştirme hakları var. Aynı Sezen Aksu'nun ve onun gibi düşünenlerin kendi çocuklarını istedikleri gibi yetiştirdikleri gibi… Biz onların çocuklarına karışıyor muyuz?

Onların çocukları DJ oldu diye bizimkiler de mi olacak? Onlar çocuklarına küçük yaşta inandıkları dinin farzlarını öğretmiyor alıştırmıyor benimsetmiyor diye millette çocuklarını öyle mi eğitmek zorunda?

Farkındalar mı acaba, bunlar ülkedeki tüm çocukların onların istediği gibi yetiştirilmelerini, insanların ise onların yaşadıkları gibi yaşmalarını istiyorlar!

Size ne kardeşim! Herkes kendi inancına göre yaşar ve evladını yetiştirir; sizden mi izin alacaklar? Sınırları siz mi belirleyeceksiniz?

Bu zamana kadar size kim karışmış!

İstediğiniz kadar dekolte giyinmiyor musunuz? Çıplaklık almış yürümüş gidiyor, sahne şovlarında kadınlar adeta cinsel obje olarak kullanılıyor; pardon kadınlar kendilerini özellikle cinsel obje olarak ortaya koyuyor. Her klipte erotik sahneler, her dizide uygunsuz sahneler, her çizgi filmde küçücük çocuklara aşk- aşık senaryoları…

Sizin özgürlükleriniz sınırsız olacak hatta sizler özgürlük sınırlarını zorlayacaksınız ama başkalarının sınırlarını sizler kendi kafanıza göre belirleyeceksiniz ve bunun adına demokrasi diyeceksiniz, öyle mi?

Sizin yaptığınız düpedüz baskı ve faşistlikten başka bir şey değil!

Ayrıca dikkatinizi çekerim; son 12 yılda, özellikle kadınların ne kadar açıldığının saçıldığının farkında mısınız? Bırakın sahne kıyafetlerini normal halkın içine girin ve kadınların ne kadar açıldığını görüverin. Sokaktaki kadınların çoğunun dekoltesini bundan 12 sene önce televizyonlarda bile fazla görmezdik. Maşallah şimdi Allah ne verdiyse kadınlar istedikleri kadar açılıyorlar!

Ve bu tipler hala baskıdan söz ediyorlar!

Bunlar nankör, nankör!

Bunlar bencil ve diktatörler!

Konu 'Allahın emirleri' olunca vicdansızca saldırıya geçerler. Allah'ın emirlerini yapmak isteyenleri gerici bulur veya 'baskıcı' derler. Konu 'din- iman' oldumu 'Kimin ne olacağını Allah bilir!' deyip 'kalbi temiz' mesafesinde kendi vicdanlarını rahatlatırlar…

Evet, tabiî ki kimin ne olacağını Allah bilir ama Allah kimin ne olacağına kendisi karar versin diye akıl, fikir, nefis vermiş. Ve kişi ne olmak istiyorsa nereye gitmek istiyorsa Kur'an'da bunun formülünü ve yol haritasını insanlara sunmuş. Sen bunların hiçbirini yapma fakat gideceğin yerin cennet olacağından emin bir şekilde yaşa!

Güzel kafa, fakat doğru kafa değil…

Bunlar ne içiyor merak ediyorum, bu kafa bu beyin neyin etkisinde acaba?

Evet, bazıları sadece şarkı söylesin… Yok, bazıları sadece şarkı söylemeyip konuştuklarında anlıyoruz ki, bazılarının sadece şarkıları güzlemiş…

Ve şarkılar ne kadar güzel olsalar da davranışlar kötü olunca o güzel şarkılarında tadı tuzu kalmıyor…

Herkesin bir kutsalı vardır. Maalesef 'din' herkesin kutsalı olmayabiliyor. Lakin bu, dinin tek değişmez kutsal olduğu gerçeğini de değiştirmez! Ve herkesin dinini istediği gibi yaşaması çocuklarını öyle yetiştirme hakları olduğu gerçeğini de ortadan kaldırmaz…

Artık anlayana…

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: Sevda Türküsev
03-10-14
E mail: yenisafak.com.tr
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
Buna 'SINIRSIZ HADSİZLİK' denir!
Online Kişi: 9
Bu Gün: 151 || Bu Ay: 9.813 || Toplam Ziyaretçi: 2.222.251 || Toplam Tıklanma: 52.174.178