ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : İKTİBAS / Muhtelif Mevzûlar, Yazarlar, Yazılar
Okunma Sayısı: 3243
Yazar: Alaaddin Emir
NESİLLER ARASI ÇATIŞMA VE MEDYA

NESİLLER ARASI ÇATIŞMA VE MEDYA

Nesiller arasındaki zihin ve kültür yapısındaki değişim kuşak çatışması denilen vâkıa'yı ortaya çıkartır; bu mâlum. Ancak bu çatışmanın şiddeti aradaki fark ile mütenasiptir. Kültür ve zihin farklılaşma miktarı kadar çatışma ve çatışılan mevzûlar da artar. Günümüz toplumunda nesillerin zihinsel ve kültür şekillenmesinde en büyük te'sîrin medyaya ait olduğu âşikardır. Medyadaki zihin ve kültür farklılaşma hızı kültür ve zihin farklılaşmasını da arttırmaktadır. Her 10 yılda bir tamamen bir yenileşme gerçekleşmekte, nesiller arası fark ciddi bir şekilde hızlanmakta; yani kuşak çatışmasının şiddeti artmaktadır.

Medyanın te'sîrinin dünya çapında yayılması 2. Dünya Savaşı sonrası, takrîben 1950'lere tekâbül eder. Bu ve bundan sonraki her 10 yılda bir kılık kıyafet ve aslî hayat kıymetlerinde, fikir ve his hayatında farklı bir dalganın hâkim olduğu vâkıa ile sabittir. Binâenaleyh diyebiliriz ki genç neslin isyankârlığının aslî müsebbibi medyadır ve maksadı "genç nesli" aileden ve onun aslî değerlerinden koparmak, ferdîleştirmek ve böylece kendi hakimiyeti altına almak, daha kolay güdebilmektir. Bu maksadını gerçekeştirmek için de, kendi pompaladığı idealleri gerçekleştirmiş ve adına da "İdol" dedikleri kişileri yine kendisi oluşturmuştur. Müziğin te'sîrini bildiği için yeni ve istediği gibi bir müzik akımı oluşturmuş ve onun içine de temel unsur olarak isyan ve yalancı aşkı koymuştur. Bu müziğin adı da Rock'n Roll (Sallan ve Yuvarlan) olmuştur. Artık insanlar sallanıp yuvarlanırken neler düşünebilir, bilmiyorum.

Netice itibariyle nesli, kendi (yani bize ait olmayan) değerleriyle yetiştirmek isteyen gayri millî ve gayri İslâmî medyaya  karşı planlı ve şuurlu bir usul takip edilmeyecek olursa son pişmanlık fayda vermeyecek, çocuk ve gençlerimiz tamamen aileden (aileyle birlikte daha nelerden...) koparılacaktır. Olmuş ve olmakta olan budur. Nefsimiz ve neslimiz Allah'a emanet.

Yazar: Alaaddin Emir
02-08-14
E mail: Mail Adresi Yok
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
NESİLLER ARASI ÇATIŞMA VE MEDYA
Online Kişi: 9
Bu Gün: 417 || Bu Ay: 3.421 || Toplam Ziyaretçi: 2.232.643 || Toplam Tıklanma: 52.274.231