ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / GEÇERKEN UĞRAYAN YAZARLAR
Okunma Sayısı: 3801
Yazar: Hüseyin Vahabzade
KUKLAYI KİM OYNATACAK?

Terakkimizin önündeki en büyük engel demokrasidir. Demokrasi ile yönetilen hiçbir ülke büyük devlet olamaz. Sebebi gayet basit: Halk ne der endişesi Demokles’in kılıcı gibi siyasetçinin başında sallanmaktadır. Bu rey endişesi siyasetçinin elini kolunu bağlamaktadır.

Madem olan olmuş bir kere demokrasiye geçilmiş bunun çaresi var mı? Elbette var. Kukla oyunu oynamak. Kuklayı oynatan bir kuklacı vardır. O ne yaptırırsa kukla onu yapar. Aynen bunun gibi kukla hükümetler bizi büyük devlet yapacaktır. Aslında 90 yıldır bu kukla oyunu oynanıyordu. Yeni bir şey değil. Maalesef perdenin gerisinde biz yoktuk.

Son 10 yılda bu perde gerisi epey bir temizlendi. En kısa zamanda vatansever ve liyakatli insanları buralara yerleştiremezsek iş yine sarpa sarar. Şu an kuklalar bildiğini okuyor. Çünkü perde gerisi tam oluşmadı. Bu da terakkiye manidir. Bunlardan sonra gelecek yeni kuklaların ne yapacağı meçhul.

Büyük devlet olmak için öncelikle kendi millî, derin devletimizi kurmamız lâzım. Hükümetin A Partisi olmuş B Partisi olmuş önemli değil. Onlar, perde önünde demokrasicilik oyunu oynarken asıl devleti yöneten, millî duruş sergileyen, vatanperver şahsiyetler devletin bekâsı ve gelişmesi için önemli kararlara imza atmalılar.

Başkasının içişlerine karışmamakla büyük devlet olunmaz. Bilakis karışacaksın. Misal, Türkiye, TİKA eliyle Kızılderilerle yardım anlaşması imzaladı. Küçük bir ayrıntı gibi ama bence büyük bir gelişme… Amerikan basını bundan bayağı bir gocundu.

Büyük devlet, sınır komşusu ya da herhangi bir devlette kendi güvenliğini, çıkarlarını tehdit eden bir hadise olduğu zaman başka devletlerden izin beklemeksizin hemen müdahale eder. Misal, ABD’nin Panama’ya, Fransa’nın Mali’ye müdahalesi gibi… Perde gerimiz tam oturmuş olsaydı Suriye meselesi çoktan bitmişti.

Büyük devlet, mazlumların (bu bize mahsus) yanında durur. Sayın Davutoğlu’nun yaptığı gibi. Eğer bu davranışı Ahmet Davutoğlu’ndan sonra da devam ettirebilirsek tam anlamıyla büyük devlet olmuşuz demektir. (Perde gerisi önemli)

Netice olarak, son 10 yılda perde önündekilerin yaptığı güzel işleri (hataları da var elbette) nice 10 yıllara yayabilmemiz için millî duruş sergileyen derin yapılanmamızı bir an önce tamamlamamız lazım. Bunu oluşturursak sahneye kimin çıktığı önemli değil. Karagözle Hacivat da olabilir, kol, parmak, iplik kuklası da fark etmez.

Yazar: Hüseyin Vahabzade
16-11-13
E mail: vahabzade@yandex.com
 
 
Yorumlar: 4
İhsan Efendioğlu
Demokrasi
Tarih : 18-11-13

Hüseyin Bey demokrasi oyununu kısaca özetlemiş.

 
Adem Oğlu
BAŞARI
Tarih : 17-11-13

Gerçekten güzel konulara değinmişsiniz. çok beğendim.

 
Mücahit
Katkı
Tarih : 16-11-13

Hüseyin beye aynen katılıyorum. ABD'de Demokratlar da gelse, Cumhuriyetçiler de gelse politikaları hiç değişmiyor. Dünyaya bakışları hep aynı. Sadece vitrin farklı. Derin Amerika ne derse o.

 
Allahın Bir Kulu
TEBRİK
Tarih : 16-11-13

Gerçekten güzel mevzulara temas etmişsiniz. Çok beğendim. Yazılarınızın devamını bekliyorum.

 
KUKLAYI KİM OYNATACAK?
Online Kişi: 19
Bu Gün: 449 || Bu Ay: 8.262 || Toplam Ziyaretçi: 2.219.319 || Toplam Tıklanma: 52.154.720