ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : DÜNYADA NELER OLUYOR / İSLÂM ÂLEMİ
Okunma Sayısı: 1705
Yazar:
ORTADOĞUDA ÇIKARILAN OLAYLARIN SEBEBİ OSMANLI KORKUSU

Güney Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi (GASAM) Başkanı ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, Mısır'daki gelişmeler ve Somali'deki saldırılar için, “Türkiye'yi Orta Doğu'ya sokmama savaşı veriyorlar” dedi. Orta Doğu'nun “100 yıllık hipnozdan uyandığını” belirten Şahin, özetle şu değerlendirmelerde bulundu: “Mısır'da askerî darbe sonrası yaşananlar, Suriye'de çatışma sürecinin maksatlı bir şekilde uzatılması, Libya ve Tunus'taki suikastler ile Somali'de Türkiye misyonuna karşı girişilen saldırılar birbiri ardına gerçekleşti. Orta Doğu'daki bu savaş, bir yönüyle de, Batılıların 100 yıl sonra bu topraklara yeniden ayak basan Türkleri Orta Doğu'ya sokmama savaşıdır. Türkiye'nin Orta Doğu'da olması demek, yıllardır süregiden çatışmaların, istikrarsızlıkların yerini huzur ve istikrara bırakması demektir.

SÖMÜRGECİLER KORKTU
Barış   içindeki bir Türkiye, Orta Doğu'daki savaş, çatışma ve istikrarsızlıktan beslenen Batılı kimi çevreleri ve bölge ülkelerini ürkütüyor. Çünkü, bölgesel ve küresel güç potansiyeline sahip Türkiye, her geçen gün nüfuz ve etkinliğini artırıyor. Orta Doğu'da Türkiye ile sıcak ilişki içerisinde olan yeni rejimler, yıllardır bu coğrafyada akan kandan beslenen sömürgecileri korkutmuştur. Bugün Orta Doğu'da Mısır, Libya, Suriye, Tunus ve Somali'de yaşanan bu yeni istikrarsızlaştırma ikliminin, biraz da Türkiye'yi bu coğrafyaya sokmama çabasının bir ürünü olduğunu görmek lazım. Birileri son 3 yıldan bu yana Orta Doğu'da yaşanan Arap Baharı'nı ve bu süreçte elde edilen demokrasi, hukukun üstünlüğü, insan hakları ve özgürlükler bağlamında kazanımları tersine çevirme ve filmi geri sarma çabası içerisinde. Orta Doğu, 100 yıllık bitkisel hayattan ve uyutulduğu hipnozdan uyandı. Artık lambaya hapsedilmiş olan cin uyanmıştır. Olanları herkesin çok iyi okuması gerekiyor.”

Türkiye

Haberin kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar:
30-07-13
E mail: habervaktim.com
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
ORTADOĞUDA ÇIKARILAN OLAYLARIN SEBEBİ OSMANLI KORKUSU
Online Kişi: 33
Bu Gün: 98 || Bu Ay: 1.046 || Toplam Ziyaretçi: 2.227.109 || Toplam Tıklanma: 52.223.550