ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : DÜNYADA NELER OLUYOR / İSLÂM ÂLEMİ
Okunma Sayısı: 2087
Yazar:
ABD, MÜDAHALEYİ ESED'E Mİ İSLÂMCILARA MI YAPACAK?

Pentagon: İslamcı savaşçılar idareyi ele alabilir

Pentagon yetkilisi David Shedd, Küresel Cihatçıların Suriye'de yönetimi ele almasından çok endişelendiğini söyledi.

En üst düzey Pentagon istihbarat yetkililerinden bir görevli, İslamcı savaşçıların soğuk kanlıklarını korumaları durumunda Esed’e karşı savaşan diğer bütün muhalif gruplar üzerinde yönetici konumuna geçeceğini söyledi.

ABD İstihbarat Savunma Birimi baş muavini David Shedd, yaptığı açıklamada güçlü bir dış müdahale imasıyla, aşırı radikaller olarak tanımladığı Küresel Cihatçıların Suriye’deki diğer gruplar üzerinde kontrolü ele almasından çok endişeli olduğunu söyledi.

İncanews'te yer alan habere göre Suriye’deki El Kaide yapılanması, Nusret Cephesi hakkında bahsettiği bu “tehlike”ye rağmen Shedd, ABD’nin yada müttefiklerinin nasıl bir dış müdahale gerçekleştireceğine dair bir şey söylemedi.

Shedd’in Suriye halkının kendi tercihlerine rağmen okyanus ötesindeki ABD’nin ‘Suriye halkı adına’ endişe duyması ise anlaşılabilir bir cümle ve tavır olmaktan uzak görüldü.

İstihbarat baş muavinin açıklamasında yer alan ‘savaşın herhangi bir yere kayması an meselesidir ve aylar hatta yıllar sürmesi olası’ ifadeleriyle de bölge ülkelerini tehdit ettiği düşünülüyor.

Shedd, konuşmasında ayrıca İslamcı savaşçıların savaş bittikten sonra da evlerine dönmeyeceklerini ve Esed’den boşalan yönetimi kendi inançlarına göre yenisiyle değiştirmek için ele alacaklarını vurguladı. ABD'nin bu açıklaması Esed sonrası nasıl bir Suriye istediklerinin de cevabı gibi.

Haberin tamamı için tıklayınız.

Yazar:
22-07-13
E mail: timeturk.com.tr
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
ABD, MÜDAHALEYİ ESED'E Mİ İSLÂMCILARA MI YAPACAK?
Online Kişi: 20
Bu Gün: 20 || Bu Ay: 968 || Toplam Ziyaretçi: 2.226.870 || Toplam Tıklanma: 52.220.751