ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : DÜNYADA NELER OLUYOR / İSLÂM ÂLEMİ
Okunma Sayısı: 3380
Yazar: Ömür Çelikdönmez
İran Türkiye’yi Uyardı: 15 Ağustos’ta Alevi ayaklanması bekleniyor!

Sabah gazetesi yazarı Rasim Ozan Kütahyalı şok edici bir iddia ortaya attı. Kütahyalı’ya göre; 15 Ağustos'ta büyük bir Alevi ayaklanması yaşanabilir, çok büyük eylemler olabilir. Batılı bir ülkenin istihbarat örgütü böyle bir ayaklanmanın organizasyonu ile haşir neşir. Hükümeti düşürmek için seçilen taşeron kitle Aleviler. Benzer şeyleri Yeni Akit gazetesinden Abdurrahman Dilipak’ta köşesine taşıdı.

Her iki mevkutenin hükümete ve Ak Parti’ye yakınlığı biliniyor. İki yazarın aynı günlerde aynı tehdide dikkat çekmeleri, aynı haber kaynağınca bilgilendirildiklerine işaret ediyor. Olayların patlak vermeden deşifre edilmesi, hükümetin yeni bir Gezi eyleminin oldubittiye getirilmesine karşı hazırlık yaptığını gösterir.

Aslında Türkiye için tasarlanan kaos planına ilk işaret eden İran. Ancak İran tarafının açıklaması daha ziyade Türkiye kamuoyunda tehdit gibi algılanmış ve medyada o şekilde yer almıştı. Hatırlayacak olursak İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu sözcüsü Nakavi Hüseyni, Türk hükümetinin Mısır’daki Müslüman Kardeşler ile olan ortak yönlerinden dolayı hâlâ bu grup ve Muhammed Mursi'yi desteklediğini ve bunun Türkiye 'yi buhrana sokacağını öne sürmüştü.

Başkent Tahran'da bir basın toplantısında konuşan Nakavi Hüseyni, İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi'nin Ankara'ya yaptığı günübirlik ziyaretinde Salihi ile Türk yetkililerin görüştüğünü, Türkiye, Mısır ve bölgedeki diğer gelişmeler konusunda fikir alışverişinde bulunulduğunu bildirmiş, "Türkiye, hala Mursi'yi destekliyor ve iktidara geri dönmesini istiyor. Gerçi bizim dışişleri bakanı Ankara'daki temasları kapsamında Türk yetkililerinden Mısır halkının isteklerinin dikkate alınmasını istedi. Ancak buna rağmen Ankara'nın Mursi desteği devam ediyor ve bu desteğin artması durumunda Türk hükümeti krizle karşılaşacaktır. (Tehdit... "Doğruluş") İran, diyalog ve müzakereyle görüşlerini belirtiyor fakat bunun Türkiye'ye dayatılması söz konusu değil" diye konuşmuştu.

Yazının başlığına konu olan Alevi ayaklanması bilgisi, Nakavi Hüseyni’nin beyanatında gizli. İran istihbaratının ulaştığı bu bilgiyi Türk yetkililerle İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi'nin Ankara'ya yaptığı günübirlik ziyaretinde paylaştığı anlaşılıyor. Ancak haber Türkiye’ye ulaştıktan sonra biraz deformasyona maruz kalmış. Bazı işgüzarlar istihbarat paylaşımında ismi yer alan batılı ülkenin yanına haber kaynağını hiç üşenmeden ekleyivermişler. Ortamı bulandırmak böyle zamanlarda iz sürmeyi de zorlaştırdığından sanki haber kaynağını örtbas etmek için yapılmış.

Almanların organize ettiği, sözde İran’ın destek verdiği Alevi ayaklanmasının 15 Ağustos 2013 Perşembe günü başlayacağı söyleniyor. Gazetelerde İran’ın bazı Alevi dedelerini İran’a götürerek onları eğitime tuttuğu bilgisi veriliyor. Türkiye Alevilerini tanımasam oltaya takılmam işten bile değil. Hangi Alevi Dedesi İranlı mollaların önünde diz çöker? İran önce kendi topraklarında yaşayan 5 milyon civarında nüfusa sahip Kızılbaş Türkmenleri eğitsin.

İran’ın Türkiye’de etki edebileceği mezhebi yapı Alevi değil Caferi yurttaşlarımızdır. Onları da toplasanız birkaç yüz bin ancak yekûn tutar. Son tahlilde bu topraklara, bu kültüre, bu tarihe, bu millete ihanet etmezler. Her ne kadar taklid mercileri İranlı Ayetullahlar olsa dahi reel politik davranacaklarından hiç şüphem yok. Biliyorlar ki Ehli Beyt sevgisi İslam âleminin diğer ülkelerine göre Türkiye’de tavan yapmıştır, Türkiye’de çocuklarına Yezid adını koyan bulamazsınız. Ama milyonlarca Ali, Hüseyin ve Hasan adını taşıyan vardır. Kerbela’nın yasını tutan başka bir Sünni toplum bulamazsınız.

Birkaç gündür Sayın Başbakan’ın “Alevilik Aliyi sevmekse ben Aleviyim” sözleri, bu 15 Ağustos kehanetinden/öngörüsünden/istihbaratından sonra daha iyi anlaşıyor. Alevilere marjinal örgütlerin her türlü desteği vereceği belirtiliyor. Ayaklanma amacının Erdoğansız bir hükümetin kurulmasına yönelik olduğu vurgusu yapılıyor. İran’la aramızdaki sorunlara rağmen İran’ın bu kadar alçakça bir tertip içine girebileceğini sanmıyorum. Alevi ayaklanmasına PKK destek vermeyecektir. Alevilikle özdeşleştirilen DHKPC zaten Gezi eyleminde marifetini gösterdi, bütün birimleri deşifre olmuş vaziyette. Ancak Gezi olaylarının halen Hatay’da canlılığını korumasına ne demeli? Türkiye Nusayrileri şimdilik zayıf halka gözüküyor.

Lakin yıllardır bildiğim ilgili mercilerin de bildiği bir durum var ki o da Almanya’nın kendi ülkesindeki Alevi derneklerine kancayı takmış olmasıdır. Kendi çıkarları doğrultusunda Türkiye’de bir kesim oluşturmak için her türlü pozisyona girdiler. Alisiz Alevilik kurgusuna milyonlarca Euro harcayan Almanların, hasat zamanının geldiğine kanaat getirmeleri ile harekete geçtikleri anlaşılıyor. Almanlar iyi teknisyen velakin iyi siyasetçi değiller. Şimdiden şapa oturdular haberleri yok.

Tekrar olacak ama yinelemekte fayda var. Almanlar bu alanda yalnız da değillermiş. Ben köşe yazarlarının, gazete haberlerinin yalancısıyım. Onların ifadesiyle Türkiye Alevilerini kendi inanç coğrafyasına dâhil eden İran, Almanlarla iş tutuyor. Ben buna inanmıyorum. Olsa olsa İranlı yetkililer Alman istihbaratının operasyonunu öğrenmişler ve bunu Türkiyeli yetkililerle paylaşmışlardır. Bu böyledir!

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: Ömür Çelikdönmez
20-07-13
E mail: timeturk.com.tr
 
 
Yorumlar: 1
Cihat Erdem
Saflık
Tarih : 23-07-13

Bu kadar da saflık olur mu kardeşim. Yazarın iyi niyetinden bu saflık galiba. Şiileri hiç tanımıyor anlaşılan.

 
İran Türkiye’yi Uyardı: 15 Ağustos’ta Alevi ayaklanması bekleniyor!
Online Kişi: 30
Bu Gün: 58 || Bu Ay: 1.006 || Toplam Ziyaretçi: 2.227.000 || Toplam Tıklanma: 52.221.837