ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / MAÂRİF (Eğitimle İlgili Yazılar)
Okunma Sayısı: 5031
Yazar: Ayşegül Sena Kara
GERÇEK HAYAT OKULLARA MEYDAN OKUYOR!

Pazartesi günleri okuyucuyla buluşan Gerçek Hayat dergisi, bu sayıda önemli bir dosyayla karşımızda. Okulların açılmasıyla birlikte yeniden gündeme gelen eğitim sistemini sorgulayan dergi kapağıyla da göz dolduruyor. Eğitilen çocukların aynı zamanda öğütülüp, tek tipleştirildiğini resmeden karikatür oldukça manidar ve açık sözlü olmuş doğrusu.

Açıldı ama ne zaman kapanacak acaba?

Hangi öğrenci tatil hesabı yapmaz ki! Günlerce aylarca yıllarca git git bitmeyen okul hayatı, biz öğrencilere ne kazandırıyor? Eğitim gerçekten şart mı? Okulsuz bir toplum mu arzuluyoruz? Bu soruları artırmak mümkün. Bu 'sistem' değişmedikçe sorgulamaya devam edeceğiz anlaşılan. Mevlana İdris, Bülent Akyürek, Hüseyin Akın, Bülent Parlak gibi isimlerin fikrinin alındığı dosya çarpıcı bir soru ile kapanıyor: “Modern eğitim sistemleri bize daha verimli bireyler olma ihtimali vermiyorsa, kendimizi ortaya çıkarabileceğimiz bir ortam sağlamıyorsa, yeteneklerimizi törpüleyip hepimizi aynı türe dönüştürerek bizden bir ‘sürü’ elde ediyorsa, sorabileceğimiz tek soru var: Peki ya okullar ne zaman kapanacak?"


Dizilerde bir başörtülü kız eksikti!

Alın size taze ve popüler bir tartışma konusu daha. Başörtülü kızların konuşulmayan hiçbir şeyi kalmadı sanmayın sakın. Bu kızlar artık her yerde. Neden dizilerde de olmasın, öyle değil mi! Geçtiğimiz hafta Tuna Kiremitçi'nin gündeme getirdiği bu soru çeşitli kesimlerden gazeteci, yazar ve aktivist ablalarımıza sorulmuş. Başörtülü kadınlar iyi bir senaryo malzemesi değildir diyen de var, şimdiye kadar dizilerde görünmemesi hata diyen de. Önemli olan karşımıza ne olarak çıkarılacağı. Belki de hiç olmaması daha iyidir, kim bilir.

Adem Özköse'nin hidayete eren insanlarla yaptığı söyleşiler devam ediyor. Alıntı ve afiş çalışmalarının olduğu sayfalar dikkat çekiyor her zamanki gibi. Ümmühan Atak İsrailli bilim adamlarına neden güvenemeyeceğimizi anlatıyor kendi güzel üslubu ile.

Bir de geçtiğimiz Ramazan ayında 'otel önü iftarları' ile kendinden söz ettiren Emek ve Adalet Platformu, 'Ne Yapıyorlar' sayfasının konuğu olmuş. Üyelerden Kadir Bal ile platform hakkında bir söyleşi gerçekleştirilmiş.

Kitap hediye eden bir dergi ister misiniz?

Dergi güzel bir kampanyayla önümüzdeki günlerde karşımıza çıkacak: Seyyid Kutub, Aliya İzzetbegoviç, Hasan el Benna, Malcolm X gibi çağa iz bırakan Müslüman önderlerin hayatlarının anlatıldığı on kitaptan oluşan set, okuyucuya hediye ediliyor. Kitap hediye eden dergi ve gazetelerin mazide kaldığını düşündüğümüz bu günlerde, böyle bir kampanyayla karşılaşmak heyecan verici. Detayları dergide bulabilirsiniz.

Ayşegül Sena Kara Gerçek Hayat'tan bildirdi.

 

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: Ayşegül Sena Kara
23-09-11
E mail: dünyabizim.com
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
GERÇEK HAYAT OKULLARA MEYDAN OKUYOR!
Online Kişi: 23
Bu Gün: 97 || Bu Ay: 1.997 || Toplam Ziyaretçi: 2.229.727 || Toplam Tıklanma: 52.249.847