ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / MAÂRİF (Eğitimle İlgili Yazılar)
Okunma Sayısı: 179
Yazar: Ali Erkan Kavaklı
Karma eğitim cinsel tacizlere zemin hazırlar

Karma eğitim cinsel tacizlere zemin hazırlarAydınlık gazetesi; Akit’te yazdığım, gazetemizin manşet üstü verdiği “Karma Eğitim Yüzyılın En Büyük Pedagojik Yanlışı” isimli yazıma eleştiri döşemiş.

Metni dikkatle okudum. Eğitimden anlamaz adamların görüşlerine yer verilmiş. Eleştiriler şöyle özetlenebilir:

1. Karma eğitimi eleştiren Alman Prof. Maria Anna Kreienbaum, Prof. Sigrid Metz-Göckel, Der Spiegel ahlaksız LGBT’yi savunuyor, Der Spiegel, Cumhurbaşkanımız aleyhine yayın yapıyor.

2. Karma eğitimi bozmak aileyi bozar.

3. Ortaçağ toplumunun değerleri bugüne taşınmak isteniyor.

4. Ayrı eğitim ibneliğe ve lezbiyenliğe yol açar.

Cumhurbaşkanımızı destekledikleri, LGBT’cilere karşı aileyi savundukları için Aydınlık muhabirleri Z. Ruhsar Şenoğlu, Sabrican Tıknazoğlu, Işıl Çetin Gürsoy’a teşekkür ederim.

Askerde komutan bölüğü toplamış, bir isteğiniz var mı demiş.

Mehmet, anamı görmek istiyorum, demiş.

Herkes isteğini sıralamış. Sıra tilki gibi kurnaz çakal tabiatlı Okan’a gelmiş, isteği sorulmuş.

- Mehmet annesini görmesin, demiş.

Ayrı eğitime karşı çıkanların durumu böyle. Çocuklarına karma eğitim aldırıyorlar, bizim gibi ayrı eğitim aldırmak isteyenlere karşı çıkıyorlar.

Sizin sahip olduğunuz hakka bizim de sahip olmamız neden kötü?

Sizin ayrıcalığınız ne? Eşit vatandaş olmak neden bu kadar zorunuza gidiyor?

Karma eğitim cinsel tacizlere yol açıyor, diyor Prof. Sigrid Mezt-Göckel karma eğitim araştırmaları kitabında. (Scuhle Lebendig Gestalten, Prof. Maria Anna Kreinbaum, Kleine Verlag, Bielfield, 1999)

“Çeşitli araştırmalardan anlaşılıyor ki kızlara yönelik hem sözlü taciz hem de fizikî takılmalar sıkça seksüel tacizle neticeleniyor” diyor Doç. Dr. Ilse Brehmer, Okulda Ataerkillik-Eğitim Ataerkillik İçin mi? isimli kitabında...(Schule im Patriarchat-Schulung fürs Patriarchat, Bielefeld, 1999)

Eğitim araştırmacısı Dr. Monika Barz ve Hans Oswald, kızların kalçalarının ellenmesi ve göğüslerinin kavranması, elbise değiştirirken fotoğraflarının çekilmek istenmesi olayına yeterince örnekler veriyorlar. ( Doris Lemmermohle-Thüsing, Berufsorientierung und Berufsvorbereitung von Mädhcen, extra & demokratische Erziehung, 1989)

Feministlerle aynı çizgiye geldiğim eleştirisine gelince… Cumhurbaşkanımızı destekleme ve aileden yana tavır koyarak LGBT’ye karşı çıkma konusunda Aydınlıkçılarla aynı fikirdeyim.

Karma eğitim konusunda kim araştırma yapsa karma eğitimin cinsel tacizlere yol açtığını, kız ve erkeklerin yeteneklerinin gelişmesini engellediğini görür.

45 senelik meslek hayatımda karma eğitimin farklı yeteneklere sahip kız ve erkeklerin yeteneklerini geliştirmelerine engel olduğunu tespit ettim.

Eğitim-Sen Başkanı karma eğitimin laiklik gereği olduğunu savunmuş.

Yesinler senin laikliğini. Almanya’da karma eğitimi emreden yönetmelik değiştirildi. Kilise okullara zaten ayrı eğitim yapıyor. ABD, Çin, Hindistan, İngiltere, Avustralya’da kız ve erkek liseleri var. Laikliğe bir şey olmuyor. Türkiye’de laikliği insan haklarının önüne geçirmeye kalkışıyorsunuz.

1971 yılında Konya Erkek Lisesi’nden mezun oldum. 1999 yılında DSP iktidarına kadar Türkiye’de kız ve erkek okulları vardı. Eski MEB Metin Bostancıoğlu, Avrupa ve Amerika’da karma eğitimin pedagojik ham ölü olduğu, yüz yılın en büyük pedagojik yanlışı olduğu tespit edilip ayrı okullar açılmaya başlanırken bütün okullara karma eğitim mecburiyeti getirdi.

Bugüne kadarki Ak Parti Milli Eğitim Bakanları, Metin Bostancıoğlu’nun yanlış kararını düzeltmedi.

Prof. Yusuf Tekin, bu pedagojik yanlışı düzetmek istiyor, kendisini destekliyorum.

İslam’ın değerlerine orta çağ toplumu değerleri diyen Bayan Gürsoy fena yanılıyor. Orta çağ, Batı için karanlık bir dönem. İslam coğrafyası orta çağda Kur’an ile nurlandı, ilim ışığıyla aydınlandı.

Kur’an; okumayı, ilim öğrenmeyi, yükselmeyi, kemal sahibi olmayı emreder.

Ortaçağda Müslümanlar ilim ve fende ileri gittiler, çok çalıştılar, bütün çağlara ışık tutan İslam medeniyetini kurdular. Hz. Muhammed (sav) o çağın büyük devletlerine meydan okudu. O devirde Müslümanlar; Ebubekir, Ömer, Osman, Aliler çıkardılar; Sultan Sencerler, Sultan Alpaslanlar, Fatihler, Yavuzlar, Kanuniler yetiştirdiler; İbn Sina, İbn Rüşt, Ali Kuşçu, İmam Gazali, İmam Rabbani, İmam Azam Ebu Hanife gibi âlimler, bilginler yetişti; dünyaya hükmettiler. Büyük cihan devletleri kurdular. Fatih Sultan Mehmet Han gibi hükümdarlarla çağ açıp çağ kapadılar.

Orta çağ, yeni çağ Müslümanların aydınlık devirleridir. Tarihimiz mefahir dolu.

İslam, aileyi önemser. İslam; zinayı ve fuhşu yasaklar, ibneliği lanetler.

Aileyi korumak isteyen bin yıldır sahip olduğumuz kutsal değerlere sahip çıkmalı.

Almanya’da SPD’li, CSU ve CDU’lu, Yeşiller Partisi Kültür Bakanları karma eğitimin pedagojik ham ölü olduğunu, yüz yılın en büyük pedagojik yanlışı olduğu konusunda hem fikir. 1990’lı yıllarda ayrı okul açma trendi başladı.

Amerika’da kız okulları öğrenci akınına uğradı. Kız ve erkek ayrı liselerin yanı sıra bayanlara hitap eden üniversiteler açıldı.

Japonya, Avustralya, Çin ve Hindistan’da kız lisesi ve üniversiteleri senelerdir var.

Türkiye’deki azgın azınlığın bağnazlığını anlamak çok zor.

Eşit hakka sahip olmak bu kadar mı ağrınıza gidiyor?

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: Ali Erkan Kavaklı
28-07-23
E mail: yeniakit.com
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
Karma eğitim cinsel tacizlere zemin hazırlar
Online Kişi: 27
Bu Gün: 174 || Bu Ay: 10.070 || Toplam Ziyaretçi: 2.222.896 || Toplam Tıklanma: 52.184.191