ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / MAÂRİF (Eğitimle İlgili Yazılar)
Okunma Sayısı: 161
Yazar: Ahmet Kağan Karabulut
NİTELİKLİ KÖK HÜCRELER YETİŞTİRMEK

AHLÂK VE GÜÇ DENGESİ ÜZERİNE BİR DEĞERLENDİRMEİnsan vücudunda bulunan doku ve organların tamamı hücrelerden meydana gelir. Bunların içerisinde bazıları kendilerini yenileyebilir ve farklı hücrelere dönüşebilir özelliktedirler. Kök hücre olarak isimlendirilen bu hücreler bölünebilir, çoğalabilir, kendisini yenileyebilir ve vücudun ihtiyacı doğrultusunda farklılaşarak diğer hücrelerin gelişimini ve çoğalmasını sağlar. Kök hücreler doku veya organlarda bulunan hücrelerden zarar gören olduğunda, o hücreye dönüşerek organ ve dokuları tedavi eder. İçinde yaşadığımız toplumu da bir insan vücuduna benzetecek olursak; gençlerimiz bizim kök hücrelerimiz mesabesindedir kanaatindeyim. Yaşlananlarımızın ve nefesini tamam eyleyenlerimizin yerini onlar almakta zira. Enerjileri ile, yeni durumlara adaptasyon kabiliyetleri ile, öğrenmeye ve gelişime, değişime aç fıtratları ile en önemli hazinemizi onlar oluşturmakta.

Bu nedenle bizlere düşen “ağaç yaşken eğilir” kuralı gereği bu evlatlarımızı doğru yöne yönlendirmek, dönüşecekleri ve gelişecekleri kulvarı en güzel ve cazip şekilde önlerine serecek şekilde belirlemek, kolaylaştırmak ve doğru karar vermelerine yardımcı olmak olmalıdır. Asli bilgi kaynaklarımıza ulaşmalarına, kadim değerlerimizi benimsemelerine öncülük etmek, her iki cihanda aziz olmalarının yollarına sevk etmek, bunu yaparken de incitmeden, üzmeden, ürkütmeden, çatışmadan, “hikmetle, güzel öğütle davet etmek” olmalıdır.

Sözün özü, biz eğitimcilere ve ebeveynlere düşen görev; istiklâlimizi ve istikbalimizi emanet edeceğimiz kendini bilen, Rabbini bilen, içinde yaşadığı toplumun dertlerine çare olma potansiyelinde, cesur, azimli, kararlı, çalışkan NİTELİKLİ KÖK HÜCRELER YETİŞTİRMEKTİR. Onlar yeri ve zamanı geldiğinde birer HAK ve ADALET SAVAŞÇISINA, birer AHLÂK VE ERDEM ABİDESİNE zaten dönüşeceklerdir…

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: Ahmet Kağan Karabulut
21-06-23
E mail: maarifinsesi.com
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
NİTELİKLİ KÖK HÜCRELER YETİŞTİRMEK
Online Kişi: 15
Bu Gün: 9 || Bu Ay: 10.256 || Toplam Ziyaretçi: 2.223.382 || Toplam Tıklanma: 52.193.206