ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : İKTİBAS / ÇARPIK VAZİYETLER
Okunma Sayısı: 2447
Yazar:
YARI TANRI MÜGE ANLI

YARI TANRI MÜGE ANLI

Nefreti yaymak son derece kolaydır. Zira nefret içeriği gereği alıcı bulmaya son derece elverişli bir malzemedir…!

Hele hele de bu malzeme, ekranlar önünde ve bir hukukçu (!) bir Psikiyatr (!) eşliğinde sunuluyor ise  Pazar tezgahınız alabildiğince kalabalık olacaktır zaten.

Yazımızın hemen başın da bir günah çıkarma ve bir savunma psikozu içerisine girerek şu önemli vurguyu da peşinen yapmak istiyorum. Elbette suç suçtur ve her suçlu hak ettiği cezayı almalıdır. Bu noktada zerre kadar tolerans tanınması zaten akla ziyan bir davranış olacaktır.

Ancak; hukukun temel esası, delilden suçluya gitmek üzere kuruludur. Suçludan delile gitmek hem insan hakkı ihlali, hem hukuk ihlalidir ve dolayısıyla ayrı bir suçtur. Ayrıca, bu eylemi ekranlar önünde yaparak toplumsal bir galeyan ve nefret meydana getirmek ise hiç de azımsanır bir suç değildir…!

Az evvel de bahsettiğimiz gibi, suç ve suçluyu övmek ya da korumak gibi ahlak dışı bir davranış içerisinde olmamız zaten olacak şey değil. Fakat bir hukuk devletinde araştırma, kovuşturma, yargılama ve hüküm vermenin esas ve kuralları yok mudur…!?

Milletin gözleri önünde bir insanı har bir ateşin üzerine konulmuş kocaman bir kazan ve içerisinde fokur fokur kaynayan bir suya atmak, 3 yaşındaki çocuğa tecavüz sucundan  daha mı hafif bir suçtur…!?

Bütün bu olup bitenleri canlı yayında sunmanın, hiçbir sansüre tabi tutmadan aktarmak, hassas kişi ve çocuklar üzerinde ne gibi bir etki ve travmatik sonuçlar doğuracağını ve ne gibi kalıcı hasarlar verebileceğini hesap edememiş olmak yabana atılır bir suç mudur…!!?

Psikolojinin adeta genleri ile oynanarak,  gaz ve galeyana gelmiş bir halkın ne gibi infiallere girişebileceği hiç mi hesap edilmemiştir…!? Ve tüm bunların stüdyoda bir hukukçu ve bir psikiyatr eşliğinde yapılıyor olması, suçu daha katmerli bir hale dönüştürmüş olmaz mı…!!?

Ekranlarda canlı olarak verilmesi, halkın tüm psikolojik algısı yönetilerek azami nefret duygusu parlatılmış ve bu nefret psikolojisinin ceza evine de intikali ve bu intikal sonrası ceza evinde  ne gibi bir vahşetin olacağını hesap edecek bir hukukçu (!) bir psikiyatr (!) bulup görüş alamadınız mı?

Unutmayalım ki her suç ve suçlu kendi sosyal zeminin de beslenmektedir. Farklı bir sosyal koşul, imkan ve olanaklara sahip kişilerin, bu saptamadan bihaber olarak yapacağı her yaklaşımın konuya teşhis koymada büyük sakatlıklar doğuracağı aşikardır. Bu berbat zemini oluşturan tüm etmenler masum, temiz ve sorumsuz; tek suç ve suçlu o kişi midir…!?

Sahi hiç kendinizi çek ettiniz mi? Hani Allah’ın saklayıp henüz deşifre olmamış o yüz kızartıcı suçlarınızı göz önüne getirdiniz mi hiç..!? Ve bu olayı ve kişiyi değerlendirirken bu duygu ile olaya yaklaştınız mı !?

Yooo hayır yapmadınız. Hem neden yapacaksınız ki, sizin işlediğiniz suç ve kabahat henüz deşifre olmamış ve siz sütten çıkmış ak kaşıksınız…!

Hadi suçlu, hadi kabahatli  diyelim ve diyelim  ki yaptığı suçun cezası da 10 tokat olsun. Hal böyle iken 11 tokat atmak bir başka suç ve zulüm değil midir!? Hele hele de bu durum kaynar kazan durumuna gelmiş ise kim nasıl izah edecektir?.

Yarı tanrı Müge Anlı, kendince suçluyu buldum diyorsun. Ve kendince ‘’reklam arasında‘’ her türlü itiraf geldi diyorsun. Olayı en küçük ayrıntısına kadar anlatıp itiraf etti diyorsun. Heyhat !! Ne hikmetse cesede hala ulaşılamadı. Bu nasıl anlatım ve bu nasıl itiraf söyler misin?

Bu kişinin ruh yapısı, psikolojik dokusu son derece bozuk ve hasta bir kişi. Böylesi bir kişinin vereceği itiraf ve anlatı hukuken sağlam bir bilgi ve belge değildir. Ve az evvel de söylediğim gibi, kişi ruhen son derece hasta bir durumda. Ve anlatılarından hareketle çocuğun naşına da bu kadar geç bir zamanda ulaşılmış olması ise ayrıca çok manidardır. Şimdi, bu olayın arkasından bambaşka bir olay ve bambaşka kişiler çıkarsa ve olayın başı ve sonucu hiç de bize aksettirdiğin gibi olmaz ise bunun hesabını hukuka ama en temelde bu millete nasıl vereceksin…!? Ki endişen olmasın ki bu olay o kadar basit değil ve arkası da asla boş bir olay değil.

Şimdi soruyorum; başından beri hukuk, insan hakları, toplumsal yarar gibi bir çok unsurun ayaklar altına alındığı bu program, sunucusu ve katılımcılarının hukuk ve toplum nezdinde hesap vermeleri gerekmez mi..!

Ve yine soruyorum; Ey hukukçular, ey psikiyatr ve psikologlar sizler neden varsınız ve ne zaman devreye girersiniz!!?

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar:
23-10-16
E mail: http://turanguzel.blogspot.com.tr
 
 
Yorumlar: 2
Zormehmet
O Adam Hukukçu mu Kabzımal mı ?
Tarih : 26-10-16

Hanım'a diyorum ki "Hanım , ne olur şu kendini beğenmiş cehl-i mürekkebi bana gösterme! Ne olur çay keyfi yaparak cinayet haberi seyretme, başımıza iş gelecek" Gel gör ki hanımlarda Ahmet Ağabey'in bahsettiği dedikodu ihtiyacı galebe çalıyor, bu sevimsiz kadına (ilm-i. Kıyafet bilenler kendisinden de bir suç bekleyebilirler) prim veriyorlar.

 
AHMET
MÜGE ANLI'YA REDDİYE
Tarih : 23-10-16

MÜGE ANLI... Polisimiz varsa MÜGE ANLI niye var? Bütün emniyet teşkilatı toplanmış Müge'ye program yapsın diye hizmet ediyor.

MÜGE ANLI, insanın bir zaafını, DEDİKODU ihtiyacı ile kıvrandığı gerçeğini keşfetmiş bir UYANIKTIR. Polisin olduğu yerde ona gerek yok.

Aynı EVLİLİK programları gibi, MÜGE ANLI da başka tür bir pornografi yapmakta, duygu sömürmekte, bundan para kazanmaktadır. Engellensin.

POLİSİMİZ VARSA MÜGE ANLI'NIN PROGRAMI OLMAMALIDIR. Öyle bir hava basılıyor ki POLİS BAŞARAMADI, MÜGE BAŞARDI. Bu ne ya!

MÜGE, MİLLETİ SALAK YERİNE KOYUYOR. Bunca katil, hırsız, ahlaksız.. sonunu bile bile kuzu kuzu dizinin dibine nasıl ve niçin oturuyor?

POLİSİMİZİN İTİBARINI SIFIRA İNDİREN MÜGE ANLI PROGRAMI YAYINDAN KALDIRILMALIDIR. Kötülüğü önlemiyor ifşa ederek yayıyor.

OYSA EFENDİMİZ (SAV.) "KÖTÜLÜĞÜ, GÜNAHLARI İFŞA ETMEYİN" BUYURUYOR. İfşa, kötülüğü/günahı toplum gözünde normalleştirir.

KÖTÜLÜKLERİN ORTAYA SAÇILMASI, KÖTÜLERİ RAHATLATIR. "Demek ki tek ben değilmişim." DEDİRTİR. KORKAN KÖTÜLERE CESARET VERİR.

***

Delilim yok sezgim var: Bu katil ve sapıklar önceden tespit edilip MÜGE'ye veriliyor, o da tiyatrosunu yapıp iade ediyor.

Peki katil ve sapıklar nasıl kabul ediyor? Ya korkutularak ya da bir miktar menfaat vaad edilerek. (Para veya ceza indirimi)

 
YARI TANRI MÜGE ANLI
Online Kişi: 17
Bu Gün: 462 || Bu Ay: 9.685 || Toplam Ziyaretçi: 2.201.429 || Toplam Tıklanma: 51.944.294