ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / KADIN VE ÂİLE
Okunma Sayısı: 4966
Yazar:
AKŞAM YEMEĞİ KİLO YAPAR MI? (Günde iki öğün yemek)

AKŞAM YEMEĞİ KİLO YAPAR MI? (Günde iki öğün yemek)

Bilimsel araştırmaların sonuçlarına “balıklama atlamadan önce” bunun akıl ve mantığa, bilimin ve tıbbıntemel ilkelerine uygun olup olmadığına bakılmalıdır.

Modern tıbbın beslenme tavsiyelerinin birçoğu yanlıştır.

Günde 3 ana ve 3 ara öğün, günde 5 porsiyon meyve, yumurta kalp hastası yapar, hayvansal gıdalar zararlıdır gibi nasihatler akıl ve mantık dışıdır.

Bunlar doğru olsaydı obezite, diyabet, kalp hastalıkları, kanserler ve tüm diğer hastalıklar çığ gibi artar mıydı hiç?

Doğru olan günde iki defa beslenmek ve akşam da mümkün olduğunca erken yemektir.

Ne kadar uzun süre aç kalırsanız bu sağlığınız için o kadar faydalıdır.

***

Londra’daki King’s College araştırmacıları çocuklar üzerinde yaptıkları dört yıllık araştırma sonunda, akşam sekizden sonra yemek yemekle kilo fazlalığı arasında anlamlı bir ilişki olmadığını buldular.

Akşam yemek yediğiniz için kilo aldığınızı mı düşünüyorsunuz? Akşam sekizden sonra yenen yiyeceklerin yakılamayıp, yağa dönüşeceği düşüncesi birçok kişinin ortak fikri. Yapılan son bilimsel çalışmalar bu popüler söylentinin pek de doğru olmadığını ortaya çıkardı.

Londra’daki King’s College araştırmacıları çocuklar üzerinde yaptıkları dört yıllık araştırma sonunda, akşam sekizden sonra yemek yemekle kilo fazlalığı arasında anlamlı bir ilişki olmadığını buldular.

Obezite ve Metabolik Cerrah Prof. Dr. Halil Coşkun, bu önemli araştırmanın detayları hakkında şu bilgileri verdi:

“Araştırma kapsamında 4-10 yaş arası 768 çocuk ve 11-18 yaş arası 852 çocuğun dahil olduğu toplam bin 620 çocuğun beslenme alışkanlıkları incelendi.

Verilerin istatistiksel analizi akşam 8 ile 10 arasında akşam yemeği yiyen çocukların, aynı yaşta olup öğlen 2 ve akşam 8 arasında yemek yiyen çocuklara göre, obez ya da aşırı kilolu olma bakımından daha büyük bir risk taşımadıklarını gösterdi.

Çalışanın bulguları araştırmacılar için şaşırtıcı oldu. Geç yemek yemekle aşırı kilolu olmak arasında bir ilişki ortaya çıkmasını umuyorlardı, fakat bunun doğru olmadığı bulundu.

Bu çalışmaya göre saat 8’den önce akşam yemeği yiyen çocuklarla daha geç yemek yiyenler arasında günlük enerji alımı bakımından önemli bir fark bulunmuyor.

DAHA FAZLA ARAŞTIRMAYA İHTİYAÇ VAR

Bu yeni bulgular, çocukların ne yiyeceği kadar ne zaman yiyeceğine dair önerileri içeren diyet tavsiyelerini destekleyecek bulguları sunmak açısından halihazırda yeterli kanıt olmadığını düşündürmektedir.

Çocukluk obezitesinde yeme zamanının etkisini araştırmak için daha fazla çalışmaya ihtiyaç bulunmaktadır. Bu bağlantıyı araştıran ilk çalışmalardan biri olarak, bu analizin başka çalışmalarda da tekrarlanması yararlı olacaktır.”

Kaynak: http://www.haberturk.com/saglik/haber/1313224-aksam-yemegi-kilo-yapar-mi

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar:
21-10-16
E mail: http://ahmetrasimkucukusta.com/
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
AKŞAM YEMEĞİ KİLO YAPAR MI? (Günde iki öğün yemek)
Online Kişi: 27
Bu Gün: 442 || Bu Ay: 9.665 || Toplam Ziyaretçi: 2.201.402 || Toplam Tıklanma: 51.943.976