ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : /
Okunma Sayısı: 3579
Yazar: Harun ŞAHİN
“GOBU”STAN’IN GİZEMİ (“Kıpçaklar”a Giden Yol)

Erzurum Atatürk Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Cengiz Alyılmaz,  “Gobu”stan’ın Gizemi (“Kıpçaklar”a Giden Yol) adlı yeni eseriyle Türk Dili’ne, Türk Tarihi’ne, Eski Türk Uygarlığına ışık tutacak son derece orijinal bilgileri, bulguları ve belgeleri kültür hayatımıza sunuyor.

Azerbaycan’da Büyük Hazar Denizi kıyısında bulunan ve tarih öncesi çağlardan günümüze kadar çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapan Gobustan’ın gizemini “ömür kitabım” dediği bu kapsamlı eseriyle çözen Prof. Dr. Alyılmaz, Gobustan’daki kaya resimleri ve damgalar üzerinde 21 farklı epigrafik ve fotogrametrik yöntem uygulayarak bunların Türk Dünyası’ndakilerle benzer olduğunu; tarihleri MÖ 11.000 yılına kadar uzanan bu eserlerin Türklere/ Kıpçaklara ait olduğunu ispat ediyor. Bitlis Eren Üniversitesi tarafından yayınlanan 704 sayfalık eser  fotoğraf, çizim, tasarım ve haritalardan oluşan toplam 733 orjinal görsel ihtiva ediyor.

704 sayfa tutarında, prestij eseri olarak basılan “Gobu” stan’ın Gizemi ( “Kıpçaklar” a Giden Yol) Türk Dili’ne, Türk Tarihi’ne, Eski Türk Kültür ve Uygarlığına ışık tutacak son derece orijinal bilgileri, bulguları ve belgeleri (733 görseli / fotoğrafı, çizimi, tasarımı ve haritayı) ihtiva etmektedir.

Ne diyordu Cemil Meriç: Denize atılan bir şişe her kitap. Asırlar, kumsalda oynayan birer çocuk. İçine gönlünü boşalttığın şişeyi belki açarlar, belki açmazlar.

Açanlara selam olsun.

Yazar: Harun ŞAHİN
15-08-16
E mail:
Yazar Hakkında Bilgi ve Diğer Yazıları
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
“GOBU”STAN’IN GİZEMİ (“Kıpçaklar”a Giden Yol)
Online Kişi: 23
Bu Gün: 482 || Bu Ay: 6.472 || Toplam Ziyaretçi: 2.215.757 || Toplam Tıklanma: 52.121.310