ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / ÎMAN VE İSLÂM
Okunma Sayısı: 2605
Yazar: M. Şevket Eygi
SÜNNÎ MÜSLÜMANLARA ÎKAZLAR

SÜNNÎ MÜSLÜMANLARA ÎKAZLARBirinci uyarı: Derin birileri Ehl-i Sünneti kaldırıp, yerine light ve ılımlı, suya sabuna dokunmaz, laik (!) ve seküler içi boş bir İslam getirmek istiyor. Böyle vahim bir münkere yasal sınırlar içinde cephe almazsanız, sorumlu olur, tokat yiyebilirsiniz.

2. Toplumda, şu ana kadar görülmemiş çapta ve boyutta, bilhassa seks konusunda korkunç azgınlıklar çılgınlıklar görülmektedir. Bunları yasal sınırlar içinde protesto etmez, engellemeye çalışmazsanız tokat yersiniz, azaba çarpılabilirsiniz.

3. Ortada Ümmet birliği diye bir şey kalmamış, Müslümanlar, birbirinden kopuk bin parçaya ayrılmıştır. Bunların bazısı bazısıyla kardeşliğe hiç yakışmayan şekilde çekişmektedir. Bu hale razı olursanız, birlik beraberlik ve kardeşlik için var gücünüzle çalışmazsanız, tokat yiyebilirsiniz.

4. 1924’ten bu yana Türkiye Müslümanları ve İslam alemi Halife’siz, İmam’sız, Emîr’sizdir. Bu son derece vahim ve ölümcül bir eksikliktir. Resulullah Efendimiz (Salat ve selam olsun ona) “Zamanındaki İmam’a biat etmeden ölen kimse, sanki cahiliyet ölümüyle ölmüş olur” uyarısını yapmıştır. Bu uyarıya kulak vermezseniz tokat yiyebilirsiniz.

5. Beş vakit namaz konusunda korkunç bir terk, ihmal, tehâvün (hafife alma) görülmektedir. Müslümanların sadece yüzde yirmisinin günlük namazları kıldığı söyleniyor. Bu konuda harekete geçmezseniz, bir uyarı ve ıslah seferberliği başlatmazsanız, halkı en uygun ve en tesirli şekilde namaza çağırmazsanız tokat yiyebilirsiniz.

6. Müslümanların büyük kısmı, öğrenilmesi farz olan itikat, ilmihal ve dinî ahlak bilgilerine doğru şekilde sahip değildir. Bu vahim eksikliğin vebali ve suçu bilen ve imkanı olanlar üzerinedir. Onlar bu konuda vazifelerini yapmazlarsa, sadece kötülerin üzerine gelmeyen, genel gelen ve inen bir tokat yenilebilir.

7. Kadınların durumu İslamî, Kur’anî, Nebevî, Şer’î, hikemî kriterlere göre, kötü değil, çok kötüdür. Şer’î tesettür çok az kalmıştır. Şeytanî tesettür yayılmıştır. Çıplaklık korkunç boyutlara ulaşmıştır. Bu konuda emr-i mâruf ve nehy-i münker yapılmaz, tâife-i nisa ve onların velileri en güzel ve uygun şekilde uyarılmazsa; toplumun üzerine azap iner, imkanları olduğu halde vazifelerini yapmayan bilen ve güçlü Müslümanlar tokat yer.

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: M. Şevket Eygi
31-05-16
E mail: gazetevahdet.com
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
SÜNNÎ MÜSLÜMANLARA ÎKAZLAR
Online Kişi: 17
Bu Gün: 126 || Bu Ay: 8.662 || Toplam Ziyaretçi: 2.219.807 || Toplam Tıklanma: 52.156.418