ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / ÎMAN VE İSLÂM
Okunma Sayısı: 2063
Yazar: M. Şevket Eygi
TARÎKATA GİREN BİR GENCE

HAK MEZHEPLER FİTNE DEĞİLDİR, ASIL FİTNE MEZHEPSİZLİKTİRBİR tarikata intisab ettiğinizi duydum, hayırlı olsun. Tarikat gurur, kibir, böbürlenme kaldırmaz, dikkatli olun. Tarikata girdiği için gururlanan kişi şefkat tokatları yiyebilir. Tarikata girmek demek nefs-i emmâresini dizginlemek, gurur, benlik ve kibirden arınmak demektir.

Sakın sakın sakın, sizi uyarıyorum: Tarikat ve şeyh reklamı yapmayınız. Böyle bir şey tasavvufa ve tarikata münâfidir. Tarikatlı olunuz, tarikatçi olmayınız. Hak bir tarikata mensup olan kişi, kendi şeyhine hürmet ettiği kadar öteki gerçek şeyhlere de hürmet eder. Şeriatsız tarikat olmaz, lütfen bunu iyi bilin. Şeyhler uçmaz, lütfen onları uçurmayın. Şeyh ile müteşeyyih arasındaki farkı bilmeyen kimse irfansızdır. Tarikatınız gerçek tarikat ise, size mutlaka Ehl-i Sünnet’in sahih itikadını öğretecektir. Beş vakit namazı dosdoğru kıldıracaktır. Tarikat İslam ahlakı demektir. Sizi gıybetten, iftiradan, nemimeden, tecessüsten ve diğer bütün mezmum huylardan koruyacaktır.

Dervişlikle muhiblik arasındaki farkı inşaallah biliyorsunuzdur. Muhib iken kendinizi derviş göstermeyiniz. Seyr-i süluksuz, çilesiz dervişlik olmaz. Mütemâdiyen, devamlı olarak fazla yemek yiyorsanız, siz derviş olamazsınız. Mütemadiyen, hiç ara vermeden, dikiş makinesi gibi gıybet eden kimse, derviş değil, merkeptir.

Gerçek dervişin her yeni günü, bir öncekinden ilim, irfan, ibadet, hayır hasenat, kemal, mânevî terakki bakımından ileri olur. Tarikat hırkasıyla, takkesiyle dervişlik tamamlanmaz. İşin aslı gerçek dindar, hakikî Müslüman, ahlaklı ve erdemli insan olmaktır. Bir soru: Tarikata girdiğinize göre günde kaç saat günahlarınız için üzülüyor, kaç adet can u gönülden Estağfirullah çekiyorsunuz. Gerçek bir tarikata girdiyseniz, gerçek bir şeyhten el aldıysanız, gerçek derviş veya muhib olduysanız, ulu nimete ve devlete nâil olmuşsunuzdur, ne mutlu size. Gerçek tarikatli kişi halimdir, afveder, mü’min kardeşlerine pek yumuşak ve şefkatlidir. Lütfen cür’etimi bağışlayınız, size karşı kusurlarım olduysa bendenizi afvediniz ve kerem edip bu pür taksir fakir için dua buyurunuz. Muhterem şeyh efendi hazretlerine selam ve hürmetlerimi takdim eder, mübarek ellerinden öperim. Mâneviyat büyüklerinin, evliyaullahın, sâlihlerin, kâmil mürşidlerin, gerçek şeyhlerin müstecab duaları üzerimize sâyeban olsun.

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: M. Şevket Eygi
24-05-16
E mail: gazetevahdet.com
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
TARÎKATA GİREN BİR GENCE
Online Kişi: 24
Bu Gün: 436 || Bu Ay: 9.659 || Toplam Ziyaretçi: 2.201.395 || Toplam Tıklanma: 51.943.948