ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : İKTİBAS / Muhtelif Mevzûlar, Yazarlar, Yazılar
Okunma Sayısı: 2210
Yazar: Şaban Abak
NECİP FÂZIL'A SALDIRANLAR ASLINDA NEYE SALDIRIYOR?

ESKİ YAZIMIZ ESKİMEZ YAZIDIRÜstad Necip Fazıl''a yönelik saldırılar ne yazık ki dinmek bilmiyor! Şimdi de güya Sezai Karakoç''u över gibi yaparak Necip Fazıl''a sinsice saldırıyorlar.

Oysa dünya âlem biliyor ki üstad Necip Fazıl"ın "mukaddes dava" olarak bildiği ve uğruna ömrünü adadığı İslam davasının sancağı günümüzde Sezai Karakoç"un Diriliş burcunda dalgalanıyor! Çok daha yükselmiş ve şahlanmış olarak!

İslam davasının bayraktarı olarak gördüğü, üstadı kabul ettiği Necip Fazıl''a yönelik bu haince saldırılardan en çok Karakoç üzüntü duyuyor, bunu biliyorlar. Hangi evlat, babasının aşağılanması karşılığında -güya- övülmekten hoşlanır ki!

Doğrudan İslam dininin ve o dine inananlar topluluğu demek olan milletin hukukunu müdafaa etme davasının simgeleşmiş isimlerinden biri olduğu için Necip Fazıl''a saldırı, başta Sezai Karakoç olmak üzere hepimize; bütün Müslümanlaradır! Tıpkı Mehmet Âkif"e, Bediüzzaman"a yahut diğer simge isimlere saldırıldığında olduğu gibi.

Hak ve hakikat yolunda hizmet etmiş, bu uğurda çileler çekmiş, tek parti faşizminin ve ardıllarının zulümlerine maruz kalmış her şahsiyet bizim için saygıdeğerdir. Artık bu zatların kişisel kusur yahut eksikliklerini konuşmak, hele bunu kamuoyu önünde yapmak, dava şuuruna sahip Müslüman ahlakıyla bağdaşmaz.

Son olarak bu kervana, gerçekte kervanın en önünde giden Ertuğrul Özkök de katıldı. Necip Fazıl ile Sezai Karakoç"u karşılaştırarak aklı sıra birine iyi öbürüne kötü demeye getiriyor. Korkak olduğu için de ben demedim başkası dedi süsü veriyor.

Sezai Karakoç hakkında yazılmış –benim bilebildiğim- 12 kitap var şu an kitaplığımda. Yüzlerce makaleden oluşan "özel sayı" çıkarmış dergileri ve sempozyumlarda sunulmuş bilimsel çalışmaları da buna eklemeliyiz. Hepsi kitapçı raflarında bulunuyor da. Hangisi hakkında bugüne kadar tek satır yazdı veya haber verdiler?

Bu saldırıları Yalçın Küçük başlattı, Doğu Perinçek"in dergisinde yazan Cemal Süreya sürdürdü, çömezleri de şimdi kes-yapıştır yapıyorlar.

İslam aydınlarına ve toplum önderlerine saldırı, Necip Fazıl"a saldırıyla sınırlı değil maalesef. Mehmet Âkif"e de, Bediüzzaman"a da, tasavvuf yolunun büyüklerine de hatta Mevlana"ya kadar da uzayıp gidiyor. Ağababaları olan Avrupalı "haçlılar" ise işi Peygamber Efendimiz"e kadar vardırıyorlar ki O"nun yolundan gidenlere saldıran içerideki uzantılarının karın ağrısı da farklı değildir.

Peki, niçin saldırıyorlar üstad Necip Fazıl"a? Ya da Üstad"ı bahane ederek "aslında" neye ve kime saldırıyorlar?

1- Necip Fazıl"a dil uzatanlar aslında İslam"ın doğrudan bir "tez" olarak savunulması davasına ve bu davanın günümüzde milyonları bulan mensuplarına saldırıyorlar. İşleri bu.

2- Necip Fazıl"ı ve Büyükdoğu"yu eleştirir gibi yapanlar aslında bu dergide yazılarına yer verilmiş yazarlara ve fikirlerine de, mesela Said-i Nursi"ye de dergide çalışmış Sezai Karakoç"a da karşı çıkmış oluyorlar.

3- Necip Fazıl"a saldıranlar aslında "Ulu Hakan Abdülhamid"e ve "Sultan Vahidüddin"e de saldırmış oluyorlar. Eski kuyruk acısı.

4- Necip Fazıl"a örtülü ödenek üzerinden saldıranlar, kanlı bir darbe ile idam edilen Adnan Menderes"e de saldırıyorlar aslında. Ne dinmez bir kindarlıktır!

5- Yine örtülü ödenek üzerinden ima yoluyla Başbakan Erdoğan"ın örtülü ödeneğini sorgulamış ve bir kere daha "Menderes"in sonu" ile tehdit etmiş oluyorlar aslında. Darbecilerin "silahsız kuvvetler" kesimi hâlâ "etkin" durumda.

6- Necip Fazıl"a saldıranlar, her vesileyle onun fikirlerinden beslendiklerini belirten hükümet mensuplarına; aslında bütünüyle Ak Parti"ye de saldırmış oluyorlar.

7- Ve Kızılderili reisi Seatle Reis"in "İnsan toprağa tükürürse aslında kendi yüzüne tükürmüş olur" demesindeki gibi Necip Fazıl"a saldıranlar –şayet dinimizin ve milletimizin düşmanı değilseler- aslında kendilerine saldırmış oluyorlar. Ahmaklıklarına doymasınlar!

Yazıyı Sezai Karakoç"un Necip Fazıl Kısakürek için yazdığı çok sayıdaki yazılarından birkaç cümle alıntıyla bitiriyorum:

"Necip Fazıl''ın asıl misyonu entelektüel planda; sadece bilim alanında değil, yaşama planında İslam''ın gündeme getirilmesidir."

"İslam''ı çağımız insanı için de gelecek zaman insanı için de yaşanacak bir hayat tarzı olarak seçmemiz gerektiğini O söyledi."

"Türkiye''de entelektüellerin İslam''a dönüp bakmaları gerektiğini çağımızda ilk haykıran ve tezini sistemleştirmeğe çalışan ilk O oldu."

"Bir düşünürdü Üstad. Önemli bir piyes yazarıydı. Polemik yanı, tartışma kalemi ve cesareti ünlüydü. Nice tabu konulara el atmıştı."

"Şüphesiz büyük bir şairdi. Şiiri hakkında en uzun incelemeyi yapmış biri olarak burada onun üzerinde durmayı fazla bulurum."

"Ve yüzyılımıza şeref olan şiir saati durdu... İslâm"ın onuru için çağın çelik yüzüne karşı koyan kas, gevşedi."

"Evet, bir kahraman düştü toprağa. Bir kez daha, bin kez daha yeşerip boy atacak bir tohum olarak! En önde koşan atlının atı kapaklandı!"

"Atalarımız bir an için ebedi meşgalelerini bırakarak bizim bu dünyamıza doğru dönüp baktılar: "Kim geliyor? Bu gelen kim?"

(Alıntılar "Gün Saati" ve "Edebiyat Yazıları" adlı eserlerinden.)

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: Şaban Abak
26-04-16
E mail: yenisafak.com
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
NECİP FÂZIL'A SALDIRANLAR ASLINDA NEYE SALDIRIYOR?
Online Kişi: 21
Bu Gün: 586 || Bu Ay: 9.190 || Toplam Ziyaretçi: 2.200.774 || Toplam Tıklanma: 51.939.583