ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : DÜNYADA NELER OLUYOR / İSLÂM ÂLEMİ
Okunma Sayısı: 1558
Yazar: Ergün Diler
KÛTÜ'L-AMÂRE ZAFERİNİN 100. YILINDA BÖLGEMİZ ve TÜRKİYE

KÛTÜ'L-AMÂRE ZAFERİNİN 100. YILINDA BÖLGEMİZDünyadaki değişen dengeleri anlamaya ve takip etmeye çalışıyorum. Politikada bugün yoktur! Herkes yarını hedefliyor. Bizim gibi. Dengeleri görmek, umutsuzluğa düşmek demek değil. Hep söyledim. Bu bölgede kim ne yapmak istiyorsa Türkiye olmadan elini oynatamaz. Faturası olur. Acı verir. Gelin bugün SORU-CEVAP yapalım. Hatta isimler vererek gidelim. Her ne kadar karışık olsa da oyunu anlamaya çalışalım. Bakalım sonuçta karşımıza ne çıkacak?

Demirtaş ve HDP kimin yörüngesinde?
Selahattin Bey, Aydın Bey'in gözbebeğiydi! Kanallarında boy gösteriyor, konserler veriyordu. Evine gittiği de söylentiler arasındaydı. "SENİ BAŞKAN YAPTIRMAYACAĞIZ!" diyerek yürüdü. Ancak bu yürüyüş başlamadan önce cemaatin ileri gelenleri otoparktan Diyarbakır Belediyesi'ne giriş yaptı. Eller tutuldu. Sözler verildi. Avrupalı medya, ABD'li yapı ile mi ortak oluyordu? Hayır! Avrupalı Avrupalı'yla.

Başka kimler destekliyordu Selahattin Bey'i?
Graham Fuller "LİBERAL" olduğu için sınırsız destek veriyordu. Kemal Derviş. Oyunu HDP'ye veren CHP'Li vekiller. Eski Büyükelçiler.

Peki başka?
Cemaat desteğini esirgemiyordu. Cemaatin okullarında hissesi olan İshak Alaton Bey de işin içindeydi. İshak Bey, cemaatte gelecek vaad eden gençleri ABD'ye okumaya gönderen biriydi. Severdi iyilik yapmayı. En iyi arkadaşı George Soros'tu. Doğum gününü birlikte kutlamışlardı! Daha geçenlerde.

Ne demek bu?
Soros, HDP'nin de arkasında demek! Soros, Amerikan vatandaşı olsa da İNGİLİZ'dir. Bütün güçlü ve derin bağları Londra'dadır.

O zaman HENDEKLERİ bunlar mı kazdırıyor?
Evet, aynen öyle. Dahası var!

Nasıl?
7 Şubat'ı bunların içerideki adamları yaptı! MİT'in başındaki Emre Taner, Afet Güneş ile daha sonra müsteşar olacak Hakan Fidan'ı bunlar almak istedi. Biz bu ekibi sadece cemaatte arıyorduk. YANILGIMIZ buydu. Her yerde ve değişik kılıktaydılar. Göremiyorduk. Hala da göremiyoruz.

Biraz daha açabilir miyiz?
Oslo'yu kim sızdırdı! İngilizler. Söyledik! 7 Şubat da bunların eseriydi. Hatta 17-25 Aralık da. Saldıranların pek çoğu belki cemaat mensubu değildi. Bilinçli olarak küpe takıp, içki içip, iddialı kıyafetler giyip, marjinal yaşayarak "KİM CEMAATÇİ?" sorusunun cevabı çok önceden ortadan kaldırılmıştı. Cemaat dışındaki adamlarını korumak için cemaati değiştirmişlerdi!

Hendekler nasıl başladı? Silahlar nereden geldi?
Soros ve arkasındaki derin güç önce Ordu'ya operasyon yaptı. Devlete sıkı sıkıya bağlı olanları aldılar. Karışık bir konu ama içlerinde MİLLİ olan çoktu! Soros, Kemal Derviş üzerinden BENENSON'u devreye soktu. Demirtaş yükseldi. Bunun üzerine Öcalan'a bağlı PKK teröre başladı. Çünkü iki figür başka şeyleri temsil ediyordu. Demirtaş küreseldi! Cemaatin ve HDP'nin arkasındaki güç içeride barışı savunarak TÜRKİYE'nin dışarı uzamasını engellemek istiyordu. Öcalan gerçekte ne Demirtaş'ı ne de Barzani'yi severdi! Devletin içinde de "Madem Kürtler'i biz kucaklayacağız o zaman bizim seçtiğimiz Kürt lider olsun!" diyenler vardı. Hala da var! Bu noktada çatışma büyük! YABANCILARIN da kendi adayları vardı.

Açalım! Daha net olsun!
Tamam. Amerika PYD'ye "terörist" demezken PKK'ya diyor. Bu nedenle PYD'ye silah yardımı yapmakta bir sıkıntı görmüyor. Ama PYD'nin içindeki küçük gruplar BİLEREK ve GÖRMEZDEN GELİNEREK sınırdan geçiriliyor. Sur'a, Cizre'ye, Nusaybin'e geliyor. Amerika 30 yıldır "Kürtler'i vurmayın, alın birlikte yönetin. Vurarak bitiremezsiniz. Siz vurursanız ben de silah ve destek veririm" diyor. Ama İngiltere bölgedeki ve içerideki UYUYAN -UYUMAYAN HÜCRELERİYLE bunu bozmaya çalışıyor. Çatışmaların arkasında bu AKIL var. Bir ucu Amerika'da! Mesela Kobani'yi Amerikalılar yaptı. Sokaklar kan gölüne döndü. Çin'den hava savunma sistemi almaya kalkınca korkup bize ders verdiler. Şimdilerde Demirtaş herkesi sokağa çağırıyor ama giden yok! Demek ki o zaman destek atanla şimdiki destek veren aynı değil! İngiliz sistemi çatışma ve bölgedeki aşiret ağalarını korumaya yöneliktir. Bundan hiç vazgeçmezler! Onlardaki LORD'luk burada ağa'lıktır!

Hakan Fidan hep hedef oldu! Baştan beri. Neden?
Hakan Fidan, KÜRT sorununu TÜRK DEVLETİ ADINA KÜRESEL ÖLÇEKTE ÇÖZMEYE ÇALIŞTI. Bütün büyük oyuncuları bertaraf ederek... Öcalan'ın İmralı zabıtlarını okuyun! Kürt sorunu bittiği an Ortadoğu'da yeni bir dönem başlayacaktı. Yaptırmadılar. HDP ve PKK şehirlerde türbülans başlattı. Devlet iyi niyetle BARIŞ derken bunlar gece silah taşıdılar!

Tam da oraya gelecektim. Sınırlarda bir sorun var?
Var, hem de büyük! Bazı DEVLET GÖREVLİLERİ GEÇİŞLERE BİLEREK İZİN VERİYOR. Görmezden geliyor. Sırtını dönüyor. Devlet hem karşısındakilerle hem de yanındakilerle uğraşıyor.

Yabancılara gelsek biraz!
Karşımızda olanlar Rus uçağını da düşürdü! Bu, dönüm noktası oldu! Bir partnerimizi bizden alarak yalnızlaştırmak için. Başarılı da oldular. Putin de TÜRKMEN BÖLGESİNE yerleşip Akdeniz'i görmek istediği için bunu kullandı. Ama Ruslar orada kalsalar da Ortadoğu'da bizden daha fazla söz sahibi olamayacaklardı. Güç bizdeydi. Sadece içeride ve dışarıda uğraşıyorduk.

İsrail hiç konuşulmuyor. Nedir burada durumlar?
İsrail, KÜRT DEVLETİ ister. Öteden beri. Arap dünyasının kendisini bırakıp Kürtler'le uğraşması için! Ama başrol oyuncusu değildirler. Tel Aviv ile Washington'u yanyana getirenler nedense Londra'yı hep unutur!

Ya Amerika?
Onlar bölgeyi bize bırakmak istiyorlar. DAEŞ'in kapladığı bir alan var. Buralar yakında ele geçirilecek. Büyük ihtimalle bu yıl olacak! Çünkü KUT-ÜL Amare ZAFERİ'nin 100. YILI. Britanya bu savaşta resmen rezil olmuştu. Von der Goltz Paşa ölünce yerine Enver Paşa'nın kendisinden bir yaş küçük amcası Halil Paşa (KUT) getirildi. Emirkomuta Halil Paşa'ya geçti. Kut'u kuşattı. Havadan ikmale rağmen İngilizler açlıkla terbiye edildi. Sonuçta Charles Townshend komutasındaki İngiliz ordusu 13 general, 481 subay ve 13.300 er ile Osmanlı birliklerine teslim oldu! Daha sonra bunun acısını OSMANLI'yı dağıtarak aldılar! Ancak bu zafer küllerimizden nasıl doğduğumuzu gösteren bin anıttır! Bu nedenle Türkiye nasıl Kut-ül Amare'de bütün Müslümanlar'ı koruduysa yine aynısı yapacaktı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın KAMUFLAJ giyerek Suudi Arabistan'ı ziyaret etmesi yeterli mesajdı bence! Türk devleti kendine içeride ve dışarıda saldıranları tek tek biliyordu. Eskiden de şimdi de. Gereği yakında yapılacaktı. Washington da bu işin içinde olmak ve pay almak istiyordu! Bazı öne çıkışlarla "Beni sakın unutmayın!" mesajı veriyordu!

Oslo'yu sızdıranlar, 7 Şubat'ı yapanlar, 17-25 Aralık'ı hazırlayanlar içeride bir ve bütündü yani?
Elbette! Avrupa'nın diğer güçleri de işin içindeydi! Üniformalı ve sivil çok adamları vardı. Ve örgütlenirken hiç sorun yaşamıyorlardı. Şimdi de BÖLGEDE etkililer. Daha fazla ayrıntıya girmek istemiyorum ama cephane ve insan sayısı hiç azalmıyor! Garip!

Yani?
Kut-ül Ammare'yi kazanan bir AKIL, SUR'da, Cizre'de bu kadar vakit kaybetmezdi! Bence! Ama bunda da bir hayır var! Bu bölge yeniden inşa edildiğinde Arap da Türkmen de burada olacak! MEZOPOTAMYA gerçeği. Komşu da Barzani olacak!

İyice karıştı! Kim kimle neden biraraya geliyor?
Osmanlı yıkıldıktan sonra bizden TÜRK olmamız ve BATI'ya gitmemiz istendi. Tarihi, dili, dini kestirip atmak zorunda kaldık. Devlet buna göre yapılandı! Devletin her birimi böyle örgütlendi. Ama aramızda Kürtler vardı! Araplar vardı! Süryaniler vardı. Ermeniler vardı, Yahudiler vardı. Hepsini bir şekilde çözdük. Bu eski yapı bizi bu sınırlar içinde tutuyor, Sykes-Picot'u yaşatıyordu. Bunu aşmamız için AKLIMIZI kullanmak gerekiyordu. İşte Soros'tan cemaate kadar herkes bu nedenle örgütleniyordu! SALDIRI bu nedenleydi! Erdoğan bu yüzden hedefti!

Peki, yeni dünya düzeni ne? Çok konuşulmaya başlandı da!
Amerika dünyayı TEK KUTUPLU olarak yönetmek istedi. Birkaç bölgeye ayırıp! Ortadoğu bize düştü! Rusya, AVRUPA BİRLİĞİ ile barışmayı kabul etse de TEK KUTUP'a itiraz etti. "Biz buradayız. Kimse bize rağmen oyun kuramaz!" dedi. Sonuçta elinde etkili silahlar vardı. Geldi Akdeniz'in kıyısına yerleşti. Yerini kaptı. Aslında Amerika bunu biliyordu! Hesap edilebilir bir şeydi bu! Şimdi Türkiye'nin öne çıkacağı zaman dilimi. Yabancıların bir oyunu varsa Türkiye ve Rusya gibi ülkelerin de var! Dini, dili, tarihi bölgeyle uyumlu olan öne çıkacaktı. Yani Türkiye! HENDEKLER bunun içindi! Yukarıda saydığım bütün ilişkiler HENDEKLERİN arkasında ve içindedir!

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: Ergün Diler
07-02-16
E mail: takvim.com.tr
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
KÛTÜ'L-AMÂRE ZAFERİNİN 100. YILINDA BÖLGEMİZ ve TÜRKİYE
Online Kişi: 13
Bu Gün: 322 || Bu Ay: 8.858 || Toplam Ziyaretçi: 2.220.100 || Toplam Tıklanma: 52.157.904