ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / PORTRELER
Okunma Sayısı: 4594
Yazar: Ahmet Ar
KOCAMAN BİR YÜREK DURDU

KOCAMAN BİR YÜREK DURDU

Merhum İshak Pehlivanlı Ağabey’in eliyle mübârek bir yola intisap etmişti.

İshak Ağabey’in yâr-ı gârı olarak en güzel yazılardan birine imza atmıştı.*

Bir İstanbul çocuğu idi. Dünyâya “İstanbul Ufkundan Bakmak” gibi bir sevdâsı vardı. Bir kitap yazsa adı büyük ihtimalle bu olurdu. Bir İstanbul çocuğu olmasına rağmen Ankara’ya demir attı. Devlet Planlama’da çalıştı uzun yıllar. Buradan emekli oldu.

İshak Ağabey’in ağabeyi Fevzi Pehlivanlı ile büyük, yakın ve sıcak bir dostluğu vardı. Birçokları Tuncay Ağabey’i Fevzi Ağabey vasıtası ile tanımıştır.

Tam bir “Yol” âşığı idi. Allah dostlarının izinde toz olmak tek derdiydi.

Bu aşkla Efendi Hazretlerinin hizmet ettiği dağları, çiftlikleri gezmiş mütevazi kamerasıyla bu geziyi kalıcılaştırmıştı. Bu işin meraklılarına bu çekimlerin onun arşivinde bulunduğunu duyurmuş olalım.

Bir defasında Alanya’daki bir kermeste buluşmuştuk. Çadırlarda oturmuş, eski yörük beyleri gibi bağdaş kurup derin sohbetlere dalmıştık. Onun bilgi, tecrübe ve ille de heyecanından istifade etmiştik.

İşte bu Tuncay Kocaman Ağabey, bu koca yürek şimdi durdu.

Bu yıl hacca gitmiş. Fevzi Ağabeyin, “Aman yanına bir cihaz al, oradaki sohbetleri, duaları kaydet” isteğine “Hayır abi, bu benim farz haccım, bir tek ânını bile kaçırmak istemiyorum; öyle cihazla mihazla uğraşamam.” cevabını vermiş.

Yola çıkmadan yakın dostlarını aramış, “Ben muhtemelen geri dönmem, hakkınızı helâl edin.” demiş.

Helâline de, “Ya, sen orada kalmanın güzelliğini bildiğin hâlde kalmam için duâ etmiyorsun.” demiş. Helâli de “Kalman hayırlı ise kal; gelmen hayırlı ise gel.” diyebilmiş. Meğer kalması hayırlıymış.

Arafat'ta rahatsızlanmış. Biraz dinlenip Müzdelife’ye gitmiş. Orada da bir rahatsızlık geçirmiş. Bir müddet dinlendikten sonra Mina'da şeytan taşlamış. Mekke'ye otele dönmüş. Sabah arkadaşları tavafa çıkacakları zaman “Siz gidin, ben biraz dinleneceğim.” demiş. Biraz sonra yeni bir kriz yoklamış. Oradakilerden kendisini hastaneye götürmelerini istemiş. Götürmüşler; ama vakit saat gelmiş; o mübârek topraklarda emâneti teslim etmiş. Allah gani gani rahmet eylesin.

Sevdâna, sâfiyetine, heyecanına imrenirdik; göçüşüne de imrendik muhterem ağabeyim. O güzel insanlara komşuluk kaç kişiye nasip olur...

Allah mekânını cennet eylesin.

Şimdi “İyi ki ısrar etmişim, İshak Ağabey hakkındaki o güzel yazıları yazdırmışım.” diyorum. Artık bu yazılar senden kalan en güzel hâtıralardan biri oldu.

Hayatının belki ilk ve son yazarlık tecrübesi oldu onlar.

Hakkını helâl et Kocaman yürekli adam...

Yunus öldü diye sela verirler.
Ölen hayvan imiş, âşıklar ölmez.

 

NOT: Resimdeki gözlüklü kişi merhum Tuncay Kocaman Ağabey.


*Tuncay Ağabey'in mezkur yazıları için tıklayınız:

1-http://dogrulus.com/yazi/2602/ISHAK-PEHLIVANLI-DIYE-BIR-YIGIT-DERVIS-1.html

2-http://dogrulus.com/yazi/2610/ISHAK-PEHLIVANLI-DIYE-BIR-YIGIT-DERVIS-2.html

Yazar: Ahmet Ar
27-09-15
E mail: ahmet_ar@dogrulus.com
Yazar Hakkında Bilgi ve Diğer Yazıları
 
 
Yorumlar: 6
SEMA
ÇOK DEĞERLİ BİRİYDİ
Tarih : 25-09-17

Devlet Planlama Teşkilatında tanıdım. O zaman stajyer olarak yanında işe başladım. O bir melekti. O koca yürekli, merhametli çok özel biriydi. Mekanı cennet olsun, kabri nurla dolsun.

 
Ali Emre KAYGIN
Ahirettte...
Tarih : 07-10-15

Allahım rahmeti ile muamele etsin. Bu dünyadaki payımız bitmiş ahirette cennetinde buluşturur inşaallah rabbim.

 
Süleyman YILMAZ
Rahmet
Tarih : 30-09-15

Allah rahmet eylesin.

 
h.a.
Hali İslamı konuşanlardan Bir Adam...
Tarih : 27-09-15

1980'lerin sonuna doğru İstanbula gittiğimizde DPT'de çalışan bir kardeşimizin kıssa kabilinden bir hikayesi anlatılırdı. Kıssanın kahramanı DPT'de çalışan üst düzey bürokrat olan bir kardeşimiz, Hazreti Üstazımızın "benim evlatlarımın dilleri sussa halleri İslamı konuşur" hükmü fehvasınca duruş serdederek, devrin çok zengin bir işadamının yıllarca kurslarımızın seramik ihtiyacını karşılamasına vesile olmuştu. İşte O büyük dava adamı bu bayramda vefat etmiş, Rabbim bu abimiz gibi duruş sahibi olabilmeyi ve böyle güzel ölümleri cümlemize nasip etsin...

 
İbrahim Tuncer
iyiler iyi atlara binip gittiler
Tarih : 27-09-15

Mekanı cennet olsun inşaallah. Adam gibi adamdı. Hayır kardeş gibi kardeşti. Kendisini ben de fevzi abi kanalıyla tanımıştım. Değerlerimizi değerlendiremeden bir bir kaybediyoruz. Allah aklımızı fikrimizi zikrimizi ziyadeleştirsin. Bütün dostlarına taziyelerimi bildirirken hepimize böyle hayırlı ömür ve hayırlı ölüm dilerim.

 
İhsan Efendioğlu
اِنَّا للهِ وَ اِنِّا اِلَيْهِ رَاجِعُون
Tarih : 27-09-15

Tuncay ağabeyle tanışmak nasip olmuştu. İshak abi ile nasıl tanıştığını anlatmışlardı. Mucize gibi bir şeydi yaşadıkları. Ahbese olan muhabbetinin beraber yaptıkları yolculuğun neticesinde nefrete dönüşmesi. Kalpleri çeviren Rabbîmiz merhumun kalbini de çevirivermiş. Bir çok hizmetlerde bulunmuş, ihlaslı bir büyüğümüzdü. O mübarek beldede mübarek insanlara komşu olmak da bir nasip mes'elesi. Allah gani gani rahmet eylesin.

 
KOCAMAN BİR YÜREK DURDU
Online Kişi: 21
Bu Gün: 462 || Bu Ay: 9.685 || Toplam Ziyaretçi: 2.201.429 || Toplam Tıklanma: 51.944.283