ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / MEKTEP (Talebe Yazıları)
Okunma Sayısı: 2587
Yazar: Tunahan Şimşek
UZUN VE HAZİN BİR SENARYO

Altı köşeli yıldızın yepyeni müesseselerle bir anda ortaya çıkan yavruları; isnat silahlarıyla linç etmeye çalıştı mâziyi. Şimdilerin geçmişten korkmalarına sebep olan şey, düşmanın muhayyilesinin bile yetersiz kaldığı bir kudret olmasın? Avrupa’nın asırlardır korktuğu tek şey: kudretimiz.

Bütün farmasonları sinsice yerleştirdiler içimize: politikamıza, sanatımıza, edebiyatımıza, beynimize. Şövalyeler başroldeydi. Havraların hâkimiyeti miydi bu, yoksa biz hâkimiyete tasma takabilmiş miydik? Hâkimiyet güçtü; fakat hâkim olan kimdi? “İstiklâl” hürriyetti; peki ama “hür” olan kimdi?

“Hür ve müstakil” levhası asılan bir yeri göstermişlerdi bize: “İşte lider, işte devlet…” demişlerdi. Peki, doğru muydu bu? Bu levhaya bakıp bakıp biz de kendimizi “hür ve müstakil” sanıyorduk. Oysa bu levhanın gerisindeki gerçek acıydı: İnanmayanlar da inananların kılığına girebiliyordu. Bu hengâmede “inanmayan” zarar etmiyordu; lâkin inanç “tehlike”, inanan “tehlikeli” oluyordu. Bir tarafta da masumları öldürürken gırtlak patlatırcasına “barış!” diye höyküren katiller vardı. Bunlar da altı köşeli senarist yıldızın senaryodaki torunlarıydı.

“Zâlimden âlim, âlimden zâlim doğar.” diye bir söz var. Bu sefer öyle olmamıştı. Zâlim, yine zâlimi doğurmuş; mazlumun nesli mazlum kalmıştı. Netice: bombalar, silahlar, mermiler, leşler; şehitler, akan kan ve gözyaşı, tabutlar, kefenler, mezarlar; feryatlar, acılar…

Ve bu olan biten, maalesef, önceden dikkatle yazılmış bir senaryoydu…

Yazar: Tunahan Şimşek
04-08-15
E mail: Mail Adresi Yok
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
UZUN VE HAZİN BİR SENARYO
Online Kişi: 14
Bu Gün: 349 || Bu Ay: 8.953 || Toplam Ziyaretçi: 2.200.389 || Toplam Tıklanma: 51.933.121