ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : İKTİBAS / Muhtelif Mevzûlar, Yazarlar, Yazılar
Okunma Sayısı: 2305
Yazar: M. Şevket Eygi
DİN DÜŞMANLARINI DESTEKLEYEN MÜSLÜMANLAR

DİN DÜŞMANLARINI DESTEKLEYEN MÜSLÜMANLARDÜN­YA ter­si­ne dön­dü. Bu es­na­da ba­zı Müs­lü­man­lar da yön­le­ri­ni şa­şır­dı­lar. Öy­le Müs­lü­man­lar gö­rü­yo­ruz ki, en azı­lı İs­lam düş­man­la­rı­nı fü­tur­suz­ca des­tek­li­yor.

Yıl­lar bo­yun­ca Ezan-ı Mu­ham­me­dî oku­ma­yı ya­sak eden­ler, mi­na­re­ler­den Tan­rı Ulu­dur di­ye ba­ğır­tan­lar, bir Müs­lü­man, Al­la­hü Ek­ber eza­nı­nı oku­yun­ca ona ağır zu­lüm­ler eden­ler des­tek­le­nir mi?

İs­lam med­re­se­le­ri­ni, ta­sav­vuf ta­ri­kat­la­rı­nı ka­pa­tan­lar des­tek­le­nir mi?

İlim ve Ku­r’­an oku­tan ho­ca­la­rı, zik­rul­lah ya­pan şeyh­le­ri ve der­viş­le­ri zin­cir­le­re vu­rup zin­dan­la­ra atan­lar des­tek­le­nir mi?

Ule­ma­dan İs­ki­lip­li Atıf Efen­di­yi, Ba­ba­es­ki müf­tü­sü­nü, da­ha ni­ce din âli­mi­ni ta­ri­kat şey­hi­ni idam eden­ler des­tek­le­nir mi?

Müs­lü­man hal­kın en te­mel din, inanç, iba­det, inan­dı­ğı gi­bi ya­şa­mak hak ve hür­ri­ye­ti­ni ayak­lar al­tı­na alan­lar des­tek­le­nir mi?

Be­di­üz­za­ma­n’­a ve Nur Ta­le­be­le­ri­ne en ağır zu­lüm­le­ri ve hak­sız­lık­la­rı ya­pan­lar des­tek­le­nir mi?

On bin ca­mi­yi, mes­ci­di, tek­ke­yi, med­re­se ve mek­tep bi­na­sı­nı, di­ğer va­kıf eser­le­ri­ni ta­lan eden­ler, ki­mi­si­ni sa­tan ki­mi­si­ni ki­ra­ya ve­ren ve­ya yı­kan­lar des­tek­le­nir mi?

Ta­ri­hî İs­lam kab­ris­tan­la­rı­nı düz­le­yip yok eden­ler des­tek­le­nir mi?

Ku­r’­an’­a, Sün­ne­te, Şe­ri­ata, İs­lam hu­ku­ku­na, İs­la­mi eği­ti­me sa­vaş açan­la­rı Müs­lü­man na­sıl des­tek­le­ye­bi­lir?

La­ik­li­ği din düş­man­lı­ğı ola­rak an­la­yan ve uy­gu­la­yan­lar na­sıl des­tek­le­nir?

Böy­le bir des­te­ğe, ya­kın ta­rih­te çok acı­lar çek­miş, çok ağır zu­lüm­le­re uğ­ra­mış, ki­mi­si idam edil­miş ki­mi­si zin­dan­lar­da in­le­miş, sür­gün­ler­de çi­le çek­miş âlim­le­rin, şeyh­le­rin, şe­hit­le­rin, sa­lih Müs­lü­man­la­rın ru­ha­ni­yet­le­ri ra­zı olur mu?

Al­lah bi­ze ne bu­yu­ru­yor:

Sa­kın kâ­fir­le­ri dost ve ve­lî edin­me­yi­ni­z…

Hiç­bir Müs­lü­ma­nın, İs­lam düş­man­la­rı­nı des­tek­le­me hak­kı yok­tur.

Ben­de­niz Müs­lü­man bir ya­zar ola­rak, şu­nu ve­ya bu­nu des­tek­le­yin de­mi­yo­rum. İs­lam ve Müs­lü­man düş­man­la­rı­nı des­tek­le­me­yin di­yo­rum.

Bir Müs­lü­ma­nın İs­lam düş­man­la­rı­nı des­tek­le­me­si in­ti­har­dı­r…

İs­lam düş­man­la­rı el­le­ri­ne ye­ni­den fır­sat, im­kân ve güç ge­çi­rir­se es­ki zu­lüm­le­ri­ne de­vam ede­cek­tir. Din ve iman hür­ri­ye­ti­ni kı­sıt­la­ya­cak­lar­dı­r… Ba­şör­tü­lü İs­lam ka­dın ve kız­la­rı­na zul­me­de­cek­ler­di­r… Ül­ke­de azın­lık ik­ti­da­rı, ve­sa­yet dü­ze­ni, res­mî ide­olo­ji dik­ta­tör­lü­ğü ku­ra­cak­lar­dı­r… Din­le­ri ve inanç­la­rı yü­zün­den Müs­lü­man ço­ğun­lu­ğa bas­kı ya­pa­cak­lar, zul­me­de­cek­ler­di­r… Üm­me­te kan kus­tu­ra­cak­lar­dır.

Mem­le­ket­te ba­zı kö­tü­lük­ler, yol­suz­luk­lar, fe­na­lık­lar var­mış, bu yüz­den din­siz­le­ri des­tek­li­yor­lar­mı­ş… Böy­le bir ge­rek­çe ve ba­ha­ne ge­çer­li bir ma­ze­ret de­ğil­dir. Sıt­ma­dan kur­tul­mak için ölü­me ra­zı ol­mak gi­bi­dir. Kö­tü­lük­le­ri, yol­suz­luk­la­rı, ko­kuş­ma­yı ön­le­mek için baş­ka ça­re­ler bul­mak ge­re­kir.

Ku­ral şu­dur:

Al­la­h’­a, Mu­ham­med aley­his­sa­la­tü ves­se­la­ma, Ku­r’­an’­a, İs­la­m’­a, Ahi­re­t’­e ina­nan hiç­bir mü’­min; bun­la­ra kar­şı olan­la­rı, bun­lar­la sa­va­şan­la­rı des­tek­le­ye­mez.

Hiç­bir İs­la­mi ku­ru­lu­şun, ta­ri­ka­tin, ce­ma­atin, hiz­bin; Al­lah, Pey­gam­ber, Ku­r’­an, Sün­net, Şe­ri­at düş­man­la­rıy­la iş­bir­li­ği yap­ma hak­kı ve şan­sı yok­tur.

Ce­nab-ı Hak cüm­le­mi­ze akıl, fi­kir, vic­dan, man­tık, is­ti­ka­met, ba­si­ret, fi­ra­set na­sip et­sin.

Ben­de­niz yol­suz­lu­ğa ra­zı olun de­mi­yo­rum, küf­rü des­tek­le­me­yin di­yo­rum.

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız. 

Yazar: M. Şevket Eygi
16-04-15
E mail: gazetevahdet.com.tr
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
DİN DÜŞMANLARINI DESTEKLEYEN MÜSLÜMANLAR
Online Kişi: 17
Bu Gün: 453 || Bu Ay: 6.443 || Toplam Ziyaretçi: 2.215.673 || Toplam Tıklanma: 52.120.665