ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : İKTİBAS / ÇARPIK VAZİYETLER
Okunma Sayısı: 1570
Yazar: M. Şevket Eygi
ŞU HÂLİNE BAK!

ŞU HÂLİNE BAK!Çarpıcı Keskin Cümleler

SEN din önderliği, hocalık tasla, Ehl-i Sünnetin yerine yeni bir İslam türetmek için çabala ve sonra namaz kılma. Olacak şey midir bu? Namazsız İslam nerede görülmüş?

SEN din önderliği, hocalık  tasla, Ehl-i Sünnetin yerine  yeni bir İslam türetmek için çabala ve sonra namaz kılma. Olacak şey midir bu? Namazsız İslam nerede görülmüş?

Sen ahlaktan, faziletten, doğruluk ve dürüstlükten, istikametten bahs edip dur, sonra iki hörgüçlü Türkistan devesini hamuduyla yut.  Nasıl oluyor bu iş?

Sen muhafazakârlık tasla, ilim irfan konusunda  mangalda kül bırakma, sonra  Osmanlıca bilme, bin yıldan fazla kullandığımız millî islamî Kur’an yazısıyla Türkçe kitapları metinleri okuyama.  İşin daha kötüsü, bu yazıyı öğrenmek isteme. Cahilliğin böylesi  olur mu?

Şu haline bak: Cebindeki  bilgisayarlı telefon üç bin lira, ona mukabil  kalemin (o da varsa) bir liralık.  Bu ne derin uçurumdur…

Tesettür ve başörtüsü konusunda  nutuk atan hanıma: Aynada şu haline  baksana bir… Senin tesettürün  Kur’an, Sünnet, Şeriat tesettürü değil, şeytan tesettürü…  Manto (Manteau)…  Palto (Paletot)… Pardösü (Pardessus)… Tayyör (Tailleur)… Tayt (Tights)… Tunik (Tunique)…  Eşarp (Echarpe)… Dö piyes (Deux pièces)… Fulard (Foulard)…Kombinezon (Combinaison)…  Korse (Corset)…  Sutyen (Sous tient)…  Nereden buldun, aldın, iktibas ve taklit ettin bunca avrupaî frenk nânesini? Kur’an sana cilbab demiyor mu? Şeriat sana vücudu belli etmeyecek, erkeklerin bakışlarını celb etmeyecek  bol ve uzun sade elbise demiyor mu?

Sabah namazı vakti yatağından  uyuyan İslamcıya:  Mışıl mışıl mı, horul horul mu, yoksa leşler gibi mi uyuyorsun?

Dıştan  Müslüman görünen, karpuz gibi kabuğu yeşil,  içi kıpkızıl rüşvetçi  ve haram rantçı bir münafığa:  Biriktirdiğin o haram servet sebeb-i  felaketin olacak, seni  yakacak.  Tepe üstü düşesin emi!..

Lüks ve israfçı Süslümana: İslam dininde  israf haramdır, kötüdür, kötülenmiştir. Kur’anda müsrifler=savurganlar için onlar Şeytanın kardeşleridir buyruluyor.  Sen bu kadar lüks, israf, saçıp savurma, ihtişam, debdebe, tantana  ile Sırat köprüsünden nasıl geçeceksin?

Altın, Elmas, Pırlanta, Zebercet, Lapis lüzili restoranlarına gidip fil gibi yiyen dinibütünlere: Milyonlarca fakir, miskin yerli Müslüman, onlara ilaveten bunca Suriyeli felaketzede göçmen sürünürken onca yemek boğazından nasıl geçiyor?

Cahilin ve beyinsizin birine: Gıybetimi yapmışsın, bu fakire sövüp saymışsın… Cahil olduğun için hakkım helal olsun sana ama bir daha yapma.

Az buçuk ilim okumuş,  fazıllık taslayan birine: Hakkımdaki gıybetlerin ve sövgülerin dolayısıyla seni afvetmiyor, hakkımı helal etmiyorum. Senin cahillik mazeretin yok.

Sokak kedilerini ve köpeklerini  gaddarca öldürten merhametsiz belediyeciye:  Merhamet etmeyene merhamet edilmez kuralını duymuşsundur ama tam aksine hareket ediyorsun.  Vahşice katl ettirdiğin her hayvanın hesabını vereceksin.  Dikkat et dikkat et dikkat et: Bundan birkaç sene sonra dümdüz yolda otomobilin bir ağaca veya direğe  toslayınca  dünyanın kaç bucak olduğunu anlayacaksın.

Elektronik mektubunda “Filan gün ve saatte izniniz olursa saadethanenizde sizi rahatsız etmek istiyorum” diye yazan kibar  görgülü liseli gence:  Belirttiğiniz tarihte fakirhaneyi teşrif edebilirsiniz…

Bendenize dua eden muhtereme:  Bu fakir için ne istiyorsanız Allahü Teala size onların yüz mislini  kat kat versin. Siz  bu fakirden çok gençsiniz  ama  ellerinizden öperim, teşekkür ederim, berhordar olunuz.

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: M. Şevket Eygi
27-02-15
E mail: gazetevahdet.com
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
ŞU HÂLİNE BAK!
Online Kişi: 16
Bu Gün: 300 || Bu Ay: 8.904 || Toplam Ziyaretçi: 2.200.326 || Toplam Tıklanma: 51.932.760