ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : DÜNYADA NELER OLUYOR / İSLÂM ÂLEMİ
Okunma Sayısı: 1763
Yazar: Cihangir İşbilir
'TERÖRLE SAVAŞ' TUZAĞI

'TERÖRLE SAVAŞ' TUZAĞISon zamanlarda değişen yoğunluklarda olsa da uluslararası gündemin en çok konuşulan konularının başında ‘terör’ geliyor.

‘Terör’le ‘İslam’ı etiketleyen ve içinde bolca ‘cihad’, ‘radikal İslamcı’, ‘cihadist’ ve türevleri olan kelimelerin geçtiği haberler akıyor ajanslardan.

11 Eylül’den 13 yıl sonra DEAŞ, Eş-Şebab, Bako Haram, Taliban, El-Kaide gibi örgütler üzerinden uluslararası siyasetin dizaynı için ‘düzen kurucu kaos’ oluşturuluyor.

11 Eylül sonrası İslam karşıtlığının sonucu olarak tırmanan İslamofobi’ye etkili ve küresel cevaplar veremeyen Müslümanlar bir kez daha savunma pozisyonuna itiliyor ve ne olduklarından çok ne olmadıklarını anlatmaya çalışıyor.

Küresel güçlerin istihbarat servisleri ve bunların manipülasyonu ile yayın yapan küresel medya bu psikolojiyi korumak ve dozunu ayarlamak için tüm birimlerini seferber etmiş durumda.

“HOMELAND” PAKİSTAN’DA

Eylül 2012’de Televizyonun Oscar’ı olarak bilinen Emmy Ödülleri’ni silip süpüren “Homeland” dizisinin şu sıralar Pakistan’ı işlemesi ve geçtiğimiz Ekim ayında Türkiye’den çekimler için izin isteyip alamaması pek de tesadüf gibi görünmüyor…

Manik depresif bir CIA ajanının hikâyesi üzerinden ABD’nin ‘İslâmî terör’ korkusunu ve küresel cinnetini işleyen dizi, İsrailli yazar Gideon Raff’ın Hatufim (Savaş’ın Mahkûmları) dizisinin Howard Gordon ve Alex Gansa tarafından Amerikan televizyonlarına uyarlanmış şekli.

Teorik ve ideolojik temeli oldukça ‘sağlam’ ve operasyonel bir çalışma anlayacağınız…

Dizi ile ile ilgili tartışmaları başka bir yazıya bırakıp bir hususa dikkat çekmek istiyorum.

Son bölümleri Pakistan’daki Taliban lidelerine yönelik operasyonlar ve Taliban’ın ABD elçiliğine saldırılarını konu alan dizide bu şiddet sarmalından CIA merkezli bir ‘üst akıl’ın nasıl beslendiğini işliyor.

ABD göstere göstere vuruyor!

Bize de bu terör ve şiddet sarmalında debelenmek ve izlemek düşüyor!

KISIR DÖNGÜ

Şiddet sarmalını taze tutmak için basit bir denklem var: CIA insansız hava araçlarıyla (Drone) sözde terör hedeflerini vuruyor. “Yanlışlıkla” vurulan sivillerin intikamını almak üzere silahlı örgütler intikam eylemleri düzenliyorlar. Sonra bu örgütlere karşı koalisyonlar oluşturuluyor, fonlar ayrılıyor, savaş ilan ediliyor ve yayınlar yapılıyor… Tam bir kısır döngü!  

Mesela sadece Pakistan’da 2004-2014 arasında 405 Drone saldırısı sonucu (bunların 354’ü Obama döneminde oldu) 2400 ila 3888 kişi arasında can kaybı var. Bunların 416-959’u sivil. 168-204’ü çocuk. Yaklaşık 2000 yaralı var…

Asıl soru şu: Terör gerçekte ne demek ve asıl terroristler kimler? Terörle savaş tuzağı nasıl bozulabilir?

Cevaplar bir başka yazıya…

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: Cihangir İşbilir
20-12-14
E mail: gazetevahdet.com
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
'TERÖRLE SAVAŞ' TUZAĞI
Online Kişi: 28
Bu Gün: 535 || Bu Ay: 5.925 || Toplam Ziyaretçi: 2.214.741 || Toplam Tıklanma: 52.113.820