ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : İKTİBAS / ÇARPIK VAZİYETLER
Okunma Sayısı: 2425
Yazar:
Merve Kavakçı: 'Başörtüsünün mânâsı boşaltıldı'

Merve Kavakçı: 'Başörtüsünün mânâsı boşaltıldı'

Ülke TV'ye konuk olan Merve Kavakçı 28 Şubat darbesi ile toplumun benimsediği değerlerin içinin boşaltıldığını belirterek, 'Bir toplumda başını örtüp namaz kılmayan kadınlar varsa, o zaman bu işte bir yanlış vardır' dedi.

Başörtüsü için verdiği mücadeleyle adından sıkça söz ettiren ve 1999'da TBMM'de and içme törenine başörtülü gelince meclisten zorla çıkartılan Kavakçı, programda 28 Şubat sürecinden bugüne başörtüsü ile ilgili yaşanan değişime vurgu yaptı. Kavakçı, 28 Şubat sürecinin yaşandı yıllarda başörtüsü denilince akla gelen düşüncelerin şu an değiştiğini söyledi. Başörtülü olup namaz kılmayan kadınların olduğuna vurgu yapan Kavakçı, 28 Şubat darbesi ile toplumun benimsediği değerlerin içinin boşaltıldığını belirtti.

‘BU İŞTE BİR YANLIŞ VAR'

'Başı örtmenin beraberinde getirdiği bir paket vardı. Başörtüsü belirli bir davranış biçimini de beraberinde getirdiği düşünülürdü' diyen Kavakçı, sözlerine şöyle devam etti:

'Sizin davranış biçiminizle, hayatınızla alakalı ağzınızı açıp ifade etmeden, sizinle ilgili bilgi önden geliyordu. Bu bir başörtülü Müslüman kadındır, o zaman şöyledir olmalı. Ama şimdi öyle bir şey söz konusu değil. Şimdi başını örtüp namaz kılmayan kadınlar varsa bir toplumda, o zaman bu işte bir hata, bir yanlış vardır. Bunların bir kısmını 28 Şubat’ın bir sonucu olarak değerlendirebiliriz. Yani darbe bin yıl sürmedi ama birçok şeyin içi boşaltıldı. Başörtüsü değersizleşti.'

Haberin kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar:
30-09-14
E mail: habervaktim.com
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
Merve Kavakçı: 'Başörtüsünün mânâsı boşaltıldı'
Online Kişi: 19
Bu Gün: 354 || Bu Ay: 4.908 || Toplam Ziyaretçi: 2.212.893 || Toplam Tıklanma: 52.084.934