ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / AKTÜALİTE
Okunma Sayısı: 1564
Yazar: Engin Ardıç
BARONLAR GEZİCİ TAİFESİNİ FENA SATTI

BARONLAR GEZİCİ TAİFESİNİ FENA SATTISözde liberaller havada kaldılar

İlk sinyali TÜSİAD'ın yeni başkanı Haluk Dinçer vermişti... "Gezi çapulcusu" Boyner ailesinin elinden alınan, "orta yolcu" Muharrem Yılmaz'ın bile yaşatılmadığı TÜSİAD artık ağız değiştiriyor, aslında pes ediyor, teslim bayrağını çekiyordu...
İstanbul sermayesi iktidarı devirmek için çok çalıştı, yıllarca uğraştı, başaramadı.
Başaramayınca, bükemediği bileği öptü. Çünkü karşılarında, 1979 yılında iki gazete ilanıyla dümdüz ettikleri Bülent Ecevit kadar "kolay bir lokma" yoktu.
E canım, birkaç ihale falan da verilecek tabii, kuru kuruya olmaz ki...
Cumhurbaşkanı da şimdi TÜSİAD'a gidip konuşma yaparak "uzatılan barış çubuğunu alıp iki nefes çektiğini" gösterdi.
Eğer TÜSİAD mızıkçılık etmez, beklenmedik yeni bir kamış atmazsa!
İşte fotoğraf da gösteriyor: Cumhurbaşkanının sağında Rahmi Bey, solunda Güler Hanım... Rahmi Bey'in sağında Aydın Doğan'ın kerimesi... Ümit Hanım ve Güler'in eski flörtü Cem Bey uzakta, iki uçtalar... Sütçü Muharrem de hidayete ermiş, sakal bırakmış, kenara kaçmış.
Eylemcilere tentürdiyot, sargı bezi ve sınırsız İnternet erişimi vaadeden "Geziciler'in" bu yeni fiyaskosu, Cem kardeşimizin doksanlı yıllardaki ünlü YDH fiyaskosuna benzedi. Boyner şimdi uyukluyor ve cumhurbaşkanını alkışlamıyor ama artık o kadar protesto da olacak.
Böylece "Gezi ruhu" da, ağababası gibi uykuya yatmış oluyor.
"Masonların uykuya yatmalarına" benzeyebilir tabii, günün birinde yeniden canlandırılabilir. Ekonominin kötüye gitmesini beklerler.
Sermayenin basın kalemşorları şimdilik yarım ağız "hayırlı olsun" deyip geçiyorlar, gelişmeleri kolluyorlar. Elbette "pes ettik" demek işlerine gelmiyor, "barıştık" diyorlar ama artık o kadarcık kıvırtmaca da olacak.
Fakat bu arada, İstanbul sermayesinden beslenen, ona bakıp hizaya gelen "sözde liberallerin" ayakları fena halde havada kaldı.
İçlerinde "Kemalist asıllarına" rücu edip "bu böyle gidemez, mutlaka birşeyler olacak" yazanlar da var (darbe isteriz demeye utandıkları için), hayatında cami kapısından girmeden abdestsiz namazsız Fethullah'a yazılanlar da var, düpedüz Amerika'dan para alanlar da var.
Hangi oyunda kullanıldıklarının farkına varamadan "gazeteci ağabeylerinin" peşine takılıp giden saftırık profesörler bile var.
Ortak özellikleri "Erdoğan'dan nefret" ama artık içleri oyuk, arkaları boş. İstanbul sermayesi onları havada bıraktı.
Bunlar, İstanbul sermayesine yaslanmadan nasıl ayakta duracaklar? Sofralarında gene otururlar, teknelerine gene binerler de Yunan adalarına falan giderler ama, bu dostluk o düzeyde kalır. Politikaya yansımaz.
Sizi kim kurtaracak sözde liberaller? Fethullah mı? Onun artık kendine bile faydası yok. Az satışlı gazeteniz mi? Batmasına çeyrek var. Kürtler mi? Ayrılmak istemiyorlar. Siz istiyorsunuz onlar istemiyor.

Yazının devamını okumak için tıklayınız.

Yazar: Engin Ardıç
20-09-14
E mail: sabah.com.tr
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
BARONLAR GEZİCİ TAİFESİNİ FENA SATTI
Online Kişi: 35
Bu Gün: 186 || Bu Ay: 4.740 || Toplam Ziyaretçi: 2.212.627 || Toplam Tıklanma: 52.079.185