ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / MAÂRİF (Eğitimle İlgili Yazılar)
Okunma Sayısı: 2202
Yazar:
MEB, ATEİSTLERİ KIZDIRACAK

MEB, ATEİSTLERİ KIZDIRACAKMilli Eğitim Bakanlığı'nın  zorunlu din dersi kapsamında 9'uncu sınıflara okuttuğu Din Kültürü ders kitabında yaptığı "ateist" tanımında, "Tanrı’nın varlığını reddetmek ve Tanrı yokmuş gibi davranmaktır." diye açıklama yapıldı.

12 yıllık eğitimin 9 yılında zorunlu tutulan din dersi için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilk baskısı 2012 yılında ypılan 9'uncu sınıf Din Kültürü ders kitabında ateistler için çarpıcı tanımlarda bulunuldu. Kitapta Ateizm için 'Tanrıtanımazlık' denildi. MEB'in bu tanımı 'ateistleri kızdıracak' yorumlarına neden oldu.

'HİÇBİR ŞEY DÜŞÜNMEZLER'

"Tanrıtanımazlık, tarihin tüm dönemlerinde bireysel olarak da olsa varlığını sürdürmüştür. Ateizm, Allah’ın varlığını inkâr ettiği gibi tüm dinlere ve dinlerin tanrı tasavvurlarına da karşıdır. Allah inancı karşısında tepkisel bir düşünce olan ateizm, batı dünyasının bazı filozofları tarafından benimsenmiş; ancak 'günümüzde düşünsel dayanaklarını yitirerek zayıflamıştır'. Ateistler 'üç semavi dinin' de tanrı anlayışını kabul etmezler. Ateistler, sadece Tanrı’yı değil, Tanrı’yla birlikte iman edilen melek, kutsal kitap, peygamberlik, vahiy ve ahiret inançlarını da reddetmişlerdir. Ateist bir kişi, tavır ve davranışları, hayat tarzı, sahip olduğu kural ve alışkanlıklarıyla “tanrısız bir dünya” veya “tanrısız bir yaşam tarzı” kurmayı hedefler. Bunun için tanrı hakkında hiçbir şey düşünmemeye ve kendini dinden ve ibadetlerden uzak tutmaya çalışır."

'HERŞEYİN TESADÜF SONUCU OLDUĞUNU SAVUNURLAR'

"Tanrıtanımazlar, Allah’ı inkâr etmenin yanı sıra evrenin varlığını ve evrende meydana gelen olayları da tesadüfe bağlarlar. Bilimsel bir sebebini bulamadıkları tüm olayların bir tesadüf sonucu meydana geldiğini savunurlar. Tanrı’nın yokluğunu iddia edip onun varlığı hakkında ileri sürülen tüm delilleri çürütmeye çalışarak bunların yetersiz olduğunu söylerler. Vahye dayanmayan bazı inanç biçimleri ve düşünce akımları, ruhsal bunalım, ahlaki çöküntü, toplumu bir arada tutan temel değerlerdeki yozlaşma, sosyal ve kültürel dokudaki zedelenme, millî ve manevi duygulara yabancılaşma gibi olumsuzluklara toplumda olumsuz etkilere yol açabilir. "(AKİT)

Haberin kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar:
17-09-14
E mail: habervaktim.com
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
MEB, ATEİSTLERİ KIZDIRACAK
Online Kişi: 26
Bu Gün: 208 || Bu Ay: 5.598 || Toplam Ziyaretçi: 2.214.144 || Toplam Tıklanma: 52.107.837