ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / KADIN VE ÂİLE
Okunma Sayısı: 2084
Yazar: Ali Nur Kutlu
ÂİLE POLİTİKAMIZ

ÂİLE POLİTİKAMIZDoğu toplumlarının ve özellikle Müslüman toplumların en güçlü olduğu yer, kök hücre konumundaki ailedir. Kur'an-ı Kerim ana-babaya ve akrabalara karşı saygı ve ilgi konusunda sıklıkla Müslümanları uyarır.

Modernizim bir virüs gibi önce bu kök hücreye yerleşip aile yapısını tahrip ettiğinden beri Batı toplumları iflah olamıyor. Ekonomisi ve teknolojisi gelişen ama toplumsal alt yapısı, aile ilişkileri ve huzuru kaybolan Batı, her geçen gün kötüleşiyor.

Türkiye çok güçlü aile ve akraba bağları sayesinde bir çok toplumsal faciadan kurtulmuştur. Hatırlayınız 1999 depreminde milletimizin yardımseverliği ve dayanışması hepimizin hala hafızasında. Buna karşın ABD'de yaşanan sel felaketinde insanlar bırakın yardım etmeyi ölüleri bile soyup yağma yapmışlardı.

Türkiye ekonomik ve teknik açıdan ilerledikçe doğal olarak modernizmin de etkisinde kalıyor. Modernizim virüsünün ilk vurduğu yer de aile ve fertleri oluyor nedense.

Rahmetli Özal aile yapımızdaki sorunu ilk kez 1990 yılında görüp, Başbakanlık Aile Araştırma Kurumu'nu kurmuştu. İlk Başkanlarından biri de Cemil Çiçek'ti.

Kurum, ailenin karşılaştığı ya da karşılaşacağı sorunlarını tespit etmek ve bir aile politikası üretmek için çok başarılı çalışmalar yaptı. Televizyon ve radyonun etkisinden, uyuşturucu sorununa, ergen sorunundan özürlü konusuna kadar bir çok değerli araştırma yapıldı ve kitaplaştırıldı.

Kitaplar raflarda, sorunlar aile içinde duruyor maalesef. Kanserli hücreyi erken teşhis etmek gibi başarılı bir başlangıç yapıldı ama sonrasında proje aynı başarıyla devam ettirilemedi.

Bugün aile sorunuyla ilgilenecek daha büyük bir kurumumuz, Bakanlığımız var artık. Bütçesi, yetişmiş kadroları ve arkasında güçlü bir siyasi irade var. Aile kurumumuzdaki sorunları, başta Bakanımız Ayşenur İslam olmak üzere Bakanlığımız hepimizden iyi biliyordur sanırım. Sorunumuz şu: Aile yapımızda sıkıntı var. Araştırmalar, incelemeler ve sorunların tespitiyle mesele hallolmuyor. Bizzat sahaya inip, aile içine kadar sirayet ededen virüsleri temizlemek lazım.

1994 yılı aile yılı ilan edilmişti. Polis haftası, jandarma günü, gazeteciler günü bile var ama bir aile günümüz, haftamız yok.

Yazının devamı için tıklayınız.

Yazar: Ali Nur Kutlu
14-09-14
E mail: yenisafak.com.tr
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
ÂİLE POLİTİKAMIZ
Online Kişi: 17
Bu Gün: 518 || Bu Ay: 6.508 || Toplam Ziyaretçi: 2.215.873 || Toplam Tıklanma: 52.121.926