ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / ŞUUR YAZILARI
Okunma Sayısı: 3767
Yazar: Ali Nur Kutlu
BİZ YÜREĞİNDE İSLÂM DÂVÂSI OLAN FAKİR GENÇLERDİK!

BİZ YÜREĞİNDE İSLÂM DÂVÂSI OLAN FAKİR GENÇLERDİK!Kongrede yüzlerce kişi ağladı. Hem Reis'in konuşmasına, hem de Hoca'nın sözlerine. Ben de ağladım. Biliyorum sen de ağladın. Hepimiz ağladık aslında. Hayallerimizin gözlerimizin önünde gerçekleşmiş olmasına ağladık sanırım.

Hepimizin, daha doğrusu yaşı kırkın üzerinde olan bir çoğumuzun bu tarihi günle ilgili hatıraları vardır. Reis'in hapishaneye gidişini hepimiz gözyaşlarıyla izlemiştik. Yasaklanmasını, hapsedilmesini, dışlanmasını hepimiz dün gibi hatırlıyoruz.

Hoca'yla Malezya'da, Boğaziçi'nde yolu kesişenler, Bilim Sanat Vakfı'nda, Şehir Üniversitesi'nde beraber olanlarımız, ortak çalışanlarımız olmuştur.

Her ikisiyle fiziksel olarak temas kurmayanlar, beraber olmayanların onlarla bir ortak noktası var: Hayallerimiz.

Bizler öğrenci evlerinde, vakıf yurtlarında, cemaatlerin küf kokulu yatılı mekanlarında eğitim öğretimini geçirmiş, orada devrim hayalleri, devlet hayalleri, gelecek hayalleri, evlilik hayalleri kurmuş insanlarız. Hayallerimiz arasında hiç dünyevi bir şey yoktu. Hiçbirimiz vekil olmayı, bakan olmayı, başbakan olmayı, cumhurbaşkanı olmayı hayal etmedik.

Bizim hayallerimiz masum ve temizdi.

'Afgan dağlarında kar kucak kucak' der Hikmetyar, Rabbani için dua ederdik. Filistin davasına ağlardık, Kudüs için yanardık. Yine Mısır için ağlardık, Halid İslambuli, Zeynep Gazali için gözyaşı dökerdik. Suriye'de Hama'yı, Humus'u hatırlar Baba Esed'e lanet okurduk. Kapitalizme ve Sosyalizme karşı yapılmış İran devrimiyle gururlanır, Beheşti'yi, Ali Şeriati'yi okurduk. (O zamanların hakikatiydi, doğru... Ama bu hususta yanıldığımızı da kabul etmeliyiz. "Doğruluş")

Beyazıt Meydanı bizim intifada meydanımızdı. Orada İslam dünyasına destek verir, başörtüsü yasağını protesto ederdik. Polisten ilk copu burada yedik, komünistlerden ilk yumruğu da.

Biz Ümmetin derdiyle büyüyen idealist gençlerdik.

Ailelerimiz bizi anlamazdı, yaptıklarımızdan korkardı, başımıza bir şey gelecek diye endişe ederdi. Yine de namaz kılmamıza, Kuran okumamıza bakar rahatlardı. Bizi okutmak için elinde avucunda ne varsa verirdi. O paralar yetmez kapı kapı burs bulmak için dolaşırdık.

Biz yüreğinde İslam davası olan fakir gençlerdik.

Ablamız, kız kardeşimiz, akrabalarımız başörtüsü yüzünden okuyamadı. Sonra kızlarımız aynı yasağa muhatap oldu. Bacılarımızın bu yasaklardan dolayı psikolojik bunalıma girdiğini, hastalandığını, yataklara düştüğüne şahit olduk. Onlarla ağladık, onlarla dertlendik, Cerrahpaşa'nın bahçesinde onlarla beraber eylem nöbeti tuttuk.

Biz işte böyle büyüdük. Şimdi o öğrenci evlerinde kurduğumuz hayallerimiz gerçek oluyor.

Cumhurbaşkanı benim gibi ağlıyor, benim gibi konuşuyor, benim gibi hayaller kuruyor. Başbakan benim gibi gözyaşı döküyor, benim gibi dertleri var. Biz hepimiz büyük Türkiye hayali kurmuştuk. Yeni Türkiye hayali işte bu yüzden bizi ağlatıyor. Gözlerimizin önünde gerçekleşiyor her şey.

Az kaldı, ümmetin yetimlerinin derdine derman olmaya az kaldı.

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: Ali Nur Kutlu
29-08-14
E mail: yenisafak.com.tr
 
 
Yorumlar: 2
Zormehmet
Anlayabilenler Ağladılar
Tarih : 01-09-14

Ağlayamayanlar darbelerde yapılan zulümlere de mi kayıtsızdılar acaba? Hiç acı çekmemişler miydi. Yoksa bir kraldan çok kralcının dediği gibi bizler " biraz tv seyredip" kanaatimizi iki üç haberden mi devşiriyoruz? Ne diyelim : Allah insaf versin. Küfran- ı nimette bulunmanın çeşitli şekilleri var galiba!

 
Uğurlu
Ümidvar Olmak
Tarih : 29-08-14

Evet, bin dokuz yüz yetmişlerin nesli... İmanın lezzetini alma, hakîkatin hürriyetini hakîm kılma cehdi içersinde hem hâl gayreti ile hâllenenlerin rüyaları tahakkuk eder ümidindeyiz.

 
BİZ YÜREĞİNDE İSLÂM DÂVÂSI OLAN FAKİR GENÇLERDİK!
Online Kişi: 23
Bu Gün: 550 || Bu Ay: 9.773 || Toplam Ziyaretçi: 2.201.565 || Toplam Tıklanma: 51.945.703