ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : İKTİBAS / Muhtelif Mevzûlar, Yazarlar, Yazılar
Okunma Sayısı: 3800
Yazar: Kevser Topkar
100 YILLIK ZULMÜN İTİRAFI

100 YILLIK ZULMÜN İTİRAFIKılıçdaroğlu: ''Dindarlarla barışmamız lazım.''

Bir kavganın itirafı.

Vatandaşı ile kavganın çıkmaz sokak olduğunu anlayan CHP'nin hazin durumu.

CHP'yi CHP yapan ideolojiyi, kendi deyimleri ile dindarlarla, aslında İslam dini ile kavgayı bitirmek istiyorlar. Hem de gideceğini artık anlamış olan Kılıçdaroğlu'nun sözleriyle. Acı, bir o kadar da ibret verici itirafı Kılıçdaroğlu niçin yaptı? Yüzyıl evvel çıkılan yolun artık sonuna gelindiğini gördüğü için mi?

Eğer niyetlerinde ciddi iseler, yapacak çok işleri var. 100 yıllık gayretlerinin sonucu maneviyatından kopartmaya çalıştıkları bu halka, sosyal, kültürel ve siyasi alanlarda verdikleri zararları tamir etmekle işe başlayabilirler. İlk işleri, partilerinin içinde ağzını açtığında başörtülülere hakaret eden mensupları ile yollarını ayırmak olmalı. Alkol tüketmeyi bir marifetmiş gibi sunmak yerine kamuya açık alanlarda, gençlerle paylaşılan mekanlarda, toplantılarda bu haramı yasaklayan AKP ye karşı duruşlarından vazgeçebilirler. Din eğitiminin kalitesini artırmak için çocuklarımıza nasıl bir eğitim vermeliyiz hususunda CHP yöneticilerinin de fikirleri ve önerileri olmalıdır. Müslümanların ibadet günü olan Cuma, çalışmanın ve alışverişin yasak olduğu sala vakti Meclis dahil ülkede resmi tatil talebi CHP tarafından meclise getirilirse çok güzel bir geri dönüş olur inancındayım. Birkaç tane de başörtülü vekil, değişen CHP de iyi gider.

Eğer CHP li vekiller içlerine sindirerek bunları yaparlarsa hiç şüpheleri olmasın bu millet diğer söylediklerini de dinler. En azından bunlar ne diyor diye merak eder. İslam karşıtlığı üzerinden siyaset yapmak yerine gerçekten memleketimizde yapılan yanlışların üzerine muhalefet yapılmasına ihtiyacımız var. En çok da bir partinin güçlü olarak iktidara geldiği zamanlarda muhalefete ihtiyaç vardır. Yanlış yapıldığında çıkarılacak samimi bir ses hem halkta yansımasını bulacak, hem de iktidar partisinin kendini gözden geçirmesine, kararlarını tekrar düşünmesine sebep olacaktır.

Dindarlık düşmanlığından lafa başlanınca söylenecek haklı bir söz var ise de anlamını yitirir. Bu millet, dinine saldıranın niyetinden şüphe duymaz. Emindir ki kendine düşmandır. Kur'an'ından rahatsızdır, namazından, orucundan rahatsızdır, imam hatip liselerinden rahatsızdır. Rahatsızdır vesselam. Geçmişinde Kuran öğrenmeyi yasaklayan, ezanı Türkçe okutan, başörtüsünü cahillerin kıyafetine indirgeyen bir yönetim mirasları var. Bu yeni açılım, eski liderlerini reddetmelerini de gerektirecektir. Ya da onlar adına halktan özür dileyeceklerdir.

İmkansız diye bir şey yok. Allah tövbe kapısını tüm kullarına açık bırakmış. Bu dönüşümden en çok mutluluk duyacaklardan biri de ben olurum. CHP'li ailemle ideolojik bir barış imkanım olur. 90'lı yıllarda Çankaya'daki evime giderken bindiğim otobüsteki teyzelerden ve amcalardan işittiğim hakaretleri ve aşağılamaları da hemen unuturum. Benim başörtümden duyduğu nefreti ilkokul öğrencisi kızımdan çıkaran öğretmeni de affedebilirim. ''Bildirin şu kadına haddini'' diyerek Merve Kavakçı nezdinde hepimize haddini bildiren Bülent Ecevit'i de affedebilirim. Sırf inançlı olduğu için 28 Şubat sürecinde akla gelmeyecek haksızlıklara uğrayan dindarlar da bu değişimden memnuniyet duyarlar. CHP'yi bilmem ama biz bu dönüşüme hazırız. Topluma huzur getireceğinden de hiç şüphem yok. CHP'nin dindarlarla barışını heyecanla bekliyorum.

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: Kevser Topkar
29-08-14
E mail: yenisafak.com.tr
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
100 YILLIK ZULMÜN İTİRAFI
Online Kişi: 19
Bu Gün: 460 || Bu Ay: 9.064 || Toplam Ziyaretçi: 2.200.539 || Toplam Tıklanma: 51.935.845