ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : DÜNYADA NELER OLUYOR / İSLÂM ÂLEMİ
Okunma Sayısı: 1662
Yazar: İbrahim Tenekeci
İSLÂM BİRLİĞİ ŞART OLMUŞTUR

İSLÂM BİRLİĞİ ŞART OLMUŞTURMüslüman'ı savunmak

Bir buçuk milyar Müslüman'ın bir buçuk milyon Müslüman'ı koruyamadığı bir dünyada yaşamak istemiyoruz.

Çarşamba günü, Nurettin Topçu'nun üç yazısından yola çıkıp bir şeyler söylemeye çalışmıştık. Önümüzdeki metinler, kırk yedi yıl öncesinden yapılmış hakiki ikazlardı. Tehlikeyi bizlere haber veren: 'Bugün kımıldanan kuvvet, Nil'den Fırat'a kadar uzanan beldeyi İsrail ülkesi yapmaya hazırlanıyor. Yangın, bizim de barındığımız binanın içindedir.' (Ahlak Nizamı, sayfa 233)

Aynı sözleri, cennetmekân Necmettin Erbakan'dan da çok duydum. Mahrem toplantılarda dahi, neredeyse ilk söylediği buydu. Millî Gazete'nin 12 Ocak 1973 tarihli ilk nüshasında bile, üstelik manşetten, millet ve ümmet uyarılır. Söz konusu haber, İngiltere'de yapılan siyonist kongre hakkındadır.

Erbakan hocamızın ısrarla üzerinde durduğu, çaba harcadığı başlıklardan biri de, İslam Birliği'nin oluşturulmasıydı. Coğrafyamızdaki kan ve gözyaşı, ancak bu şekilde dinebilirdi. Sömürü de öyle.

1969 yılında kurulan ve kısa süre sonra kapatılan Millî Nizam, devamında Millî Selamet ve Refah, hep bu iki konuyu işlemiştir: İslam Birliği'nin sağlanması ve Müslümanların siyonizm tehlikesine karşı uyarılması. Diyebilirim ki, adına 'milli görüş' dediğimiz fikriyatın özü budur.

Aklın ve kalbin yolu bir. Nurettin Topçu, 1967 yılında şunları söylüyor, yazıyor: 'Arap dünyasının yalnız başına yahudiyi durduramayacağı anlaşıldı. Bütün İslam âleminin birleşerek birlikte çarpan kalpler halinde tek cephe teşkil etmesi lazım geliyor. Bugünkü Arap Birliği'nin genişleyerek ve davanın şuurunu elde ederek, İslam birliği haline getirilmesi gerekiyor.' (Sayfa 233)

Bir cümle de Sezai Karakoç'tan: 'Tek çare ve çözüm, İslam dünyasının, uyanıp Batı'nın NATO'su gibi bir askerî güç, AB gibi bir siyasi birlik oluşturmasıdır.' Hemen ilave edelim: Üstat Sezai Karakoç'un kitaplarında ve konuşmalarında, böyle tespitlerin sayısı çoktur.

İslam Birliği isteyen yahut siyonist tehlike karşısında milleti / ümmeti uyaranların başına nelerin geldiğini de biliyoruz. Topçu'nun lise öğretmenliğini bile ne kadar zor şartlar altında yaptığını. Daha öteye gidememesi için yolunun nasıl kesildiğini. Erbakan'ın partilerinin kapatılması, şahsına yapılan eziyetler, sistemli kötülük, örgütlü düşmanlık, ciddiyetini kundaklama çalışmaları vs. Tam da burada, yine, Topçu'nun bir tespitini paylaşmak isterim: 'Siyonizmin son zamanlarda cidden büyük ilerleme kaydettiği memleketimizde, bu harp dolayısıyla besleme basında göze çarpan duygusuzluk yüz kızartıcıdır.' (Sayfa 231) İşte o gazetelerin ve zihniyetin yaptığı haberler. Tek tesellimiz, bu tür yayınların sayısında ciddi azalma olduğudur. Kabul edelim veya etmeyelim; Erdoğan'ın başarılarından biri de budur.

Şimdi, 'Türkiye, eski Türkiye değil' diyorlar, diyoruz. Milletimiz, büyük emekler sonucunda ve nihayet, uyanmıştır. Bedel, fazlasıyla ödenmiştir.

Bugün, siyonist vahşetine, batı emperyalizmine ve onların 'yerli' işbirlikçilerine verilecek en iyi cevap, İslam Birliği fikrinin dillendirilmesi, bunun için hamleler yapılmasıdır.

Bir buçuk milyar Müslüman'ın bir buçuk milyon Müslüman'ı koruyamadığı bir dünyada yaşamak istemiyoruz. Adaletsizliği yüzlerce, binlerce defa tescillenmiş ülkelerden, kurumlardan merhamet beklemek, mümince değil, bilesiniz. Doğu Türkistan'dan Orta Afrika Cumhuriyeti'ne kadar, devasa bir coğrafyada yaşanan mezalimi seyretmek acziyeti. Ancak açıklama yapabilmek, tel'in edebilmek. Artık bunlar yetmiyor.

Evet, İslam Birliği şart olmuştur.

'Hangi çağda yaşıyoruz' diyenler, son olaylar vesilesiyle, hangi çağda yaşadığımızı eminim ki görmüşlerdir.

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: İbrahim Tenekeci
26-07-14
E mail: yenisafak.com.tr
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
İSLÂM BİRLİĞİ ŞART OLMUŞTUR
Online Kişi: 13
Bu Gün: 245 || Bu Ay: 8.849 || Toplam Ziyaretçi: 2.200.260 || Toplam Tıklanma: 51.932.440