ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : DÜNYADA NELER OLUYOR / İSLÂM ÂLEMİ
Okunma Sayısı: 2764
Yazar:
İsrailli Akademisyen: 'Filistinli kadınlara tecavüz etmek caydırıcı olabilir'

İsrailli Akademisyen: 'Filistinli kadınlara tecavüz etmek caydırıcı olabilir'

Bar-İlan Üniversitesi'nde Arap dili ve edebiyatı hocası olan Dr Mordechai Kedar, Filistinli savaşçıların annelerine ve eşlerine tecavüz etmenin saldırıları engelleyebileceğini açıkladı.

Kedar, katıldığı bir radyo programında : ''Bir intihar bombacısını durduracak tek şey yakalanan kız kardeşinin yada annesinin tecavüze uğrayacağını bilmesidir'' dedi.

Kedar'ın, İsrail'de Filistin nüfusu ve İslami gruplar üzerinde akademik uzmanlığı bulunuyor ve askeri istihbaratta 25 yıl görev yapmıştır.

Kedar, Bar İlan Üniversitesi Stratejik Araştırmalar Merkezi Begin-Sadat sağ kanatta bir araştırmacı ve aynı zamanda İsrail Academia Monitor'un kurucusu ve şimdiki müdürü.

Röportaj sırasında radyo programcısı Yossi Hadar, Kedar'ın teklifini kötü buldu ve ''Tabiki böyle önlemler alamayız'' cevabını verdi.

Bu sözler Kedar'ı caydırmadı; ''Ne yaptığımız yada yapmadığımız hakkında konuşmadım.Ben gerçeklerden bahsediyorum: bir intihar bombacısını durdurabilecek tek şey tetiği çektiğinde kardeşine tecavüz edileceğini biliyor olmasıdır.'' ''Bu kültürel bir şey'' ve ''Bu Orta Doğu'' cevaplarını verdi.

Tel Aviv'de bulunan Bar İlan Üniversitesi dini bir Yahudi üniversitesidir. 1995 Kasım ayında bu üniversitenin Yigal Amir isimli öğrenci İsrail Başbakanı İzak Rabin'e suikast düzenlemiştir.

BU HABER AYŞE AYDIN TARAFINDAN TİMETURK İÇİN TERCÜME EDİLMİŞTİR

Haberin kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar:
21-07-14
E mail: timeturk.com.tr
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
İsrailli Akademisyen: 'Filistinli kadınlara tecavüz etmek caydırıcı olabilir'
Online Kişi: 24
Bu Gün: 297 || Bu Ay: 9.520 || Toplam Ziyaretçi: 2.201.218 || Toplam Tıklanma: 51.942.595