ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / ÎMAN VE İSLÂM
Okunma Sayısı: 1838
Yazar: M. Şevket Eygi
MÜSLÜMANLARIN EN BÜYÜK DÜŞMANI

Müslümanların en büyük düşmanı kimlerdir?.. Bizzat kendileridir.

Niçin?.. Çünkü bir türlü birleşip toparlanmazlar.

Birleşip toparlanmayan Müslümanlar nasıl Müslümandır?.. Vasıfsız, güçsüz, akılsız, firasetsiz Müslümanlardır.

Müslümanların oluşturduğu topluluğa ne denir?.. Ümmet denir.

Bu devirde İslam Ümmeti var mıdır?.. Hem vardır, hem yoktur… Kur’anda, Sünnette, din kitaplarında, teoride vardır ama realitede yoktur.

Parçalanan, bölünen, birbirine düşen, birbiriyle çekişen, bin fırkaya ve hizbe ayrılan Müslümanlar ne olur?.. Esir, zelil, rezil ve perişan olur, başlarına bin türlü bela, afet, felaket gelir.

Ezbere konuşma delil getir, örnek ver!.. Suriye Müslümanlarına, Mısır Müslümanlarına bakınız.

Müslümanların birleşmesi nasıl olur?.. Kâmil, âdil, râşid, muktedir, gerçekten dindar güçlü bir reise biat ve itaat etmeleriyle olur.

Bu reis demokratik seçimlerle mi seçilir?.. Hayır, on kadar âqil Müslümandan oluşan bir şûra tarafından seçilir.

Ümmet birliği ve teşkilatı olmazsa, bu Ümmetin başında ehliyetli bir İmam bulunmazsa Müslümanların işleri rast gider mi?.. Gitmez.

Müslümanların reisi hangi itikada sahip olacak, hangi mezhebe bağlı bulunacaktır?.. Ehl-i Sünnetten olacak, fıkıhta dört mezhepten birine bağlı bulunacaktır.

Onun ahlak ve fazileti nasıl olmalıdır?.. İslamî, Kur’anî, Nebevî ölçülere göre son derece dindar, ahlaklı ve faziletli olması gerekir. Başkanlığı esnasında ticaret yapamaz, mal edinip zengin olamaz, lüks ve saltanatlı bir hayat süremez…

İmamın kapısı olur mu?.. Olmaz, onun kapısı bütün halka gece gündüz açık olur. Ya bizzat, ya yardımcıları vasıtasıyla günün 24 saatinde halkın hizmetinde olur?

İmamet sisteminde ne gibi şûralar, meclisler, hey’etler olur?.. Ümmet Şûrası olur… Âqiller Meclisi olur… Meclis-i Meşayih olur… Âmirîne bi’l-mâruf ve nâhîne `âni’l-Münker heyetleri olur… Fütüvvet teşkilatı olur… Mahalle teşkilatı olur…

İmâmet teşkilatında dinde ikrah var mıdır?... Ehl-i zimmet olan gayr-i müslim tebaaya yoktur, Müslümanlar için teşvik, gerektiğinde icbar vardır.

Kaç türlü islamî sistem vardır?.. İki türlüdür. Birincisi adaleti, güvenliği hâkim kılan gerçek İmamet sistemi ve rejimidir. İkincisi, şeklen, sûreten islamî görünen ama gerçekte islamî olmayan sistemdir.

İmamet sisteminin en temel müessesi hangisidir?.. Mektep ve medreseleridir. Buralarda kâmil, âlim, ârif, bilge, vasıflı, hayırlı, sâlih insanlar yetiştirilir. Bunlar Ümmete ve insanlığa hizmet eder. İmamet medrese ve mektepleri Harvard’lardan, Oxford’lardan, Eton’lardan üstün ve parlak olur.

Bu söylediklerin mümkün müdür?.. Elbette mümkündür. Eşya üçe ayrılır: Vacib, muhal, mümkün. Bu yazdıklarım mümkinat içine girer.

Peki mümkündür de, kabil midir?.. Kabildir… Yeter ki, bu hizmetleri yapacak üstün vasıflı hizmetkarlar olsun.

Bu anlattıkların zor ve büyük işlerdir. Biz şimdilik bugünkü fetret, kaos, anarşi, parçalanmışlık, İslamcılıklar, İslam Protestanlığı, BOP İslamı sistemiyle yetinsek… Esarete, zillete, yenilgiye, afetlere ve onların çok kötü neticelerine, belanızı bulmaya razı iseniz mevcut sistemle yetinirsiniz.

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: M. Şevket Eygi
24-04-14
E mail: milligazete.com.tr
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
MÜSLÜMANLARIN EN BÜYÜK DÜŞMANI
Online Kişi: 25
Bu Gün: 497 || Bu Ay: 9.101 || Toplam Ziyaretçi: 2.200.595 || Toplam Tıklanma: 51.936.596